Financial lease berekenen voor ondernemers

,-per maand Gratis voorstel
Gratis voorstel
Gratis voorstel aanvragen
Je hoeft alleen nog maar de verplichte velden in te vullen (*)
Gratis voorstel aanvragen
Je hoeft alleen nog maar de verplichte velden in te vullen (*)
Het kenteken is niet bekend

Mocht je ook andere voorstellen van ons willen ontvangen voor de auto of de financiering dan kun je hieronder laten weten wat je wenst. Hiervoor hoef je geen aparte aanvraag in te vullen.

Een auto lening met behulp van financial lease voor ondernemers

Jij bent ondernemer en wil graag een nieuwe auto aanschaffen. Het bedrag dat hiermee gemoeid is, is een grote investering. Dit geld houd je liever om te investeren in je bedrijf. Dan is het afsluiten van een auto financiering bij De Autofinancier de oplossing voor jou. Door een auto financiering af te sluiten kan je jouw vermogen behouden voor je onderneming, maar rij jij wel in jouw droomauto die je voor ogen hebt. De financiering van de occasion betaal je terug in termijnen, terwijl je zelf al direct de economische eigenaar bent. Op deze pagina vertellen we je meer over de mogelijkheden van een autofinanciering voor zakelijke rijders.
Financial Lease voor ondernemers

Wat is het verschil tussen financial lease en operationele lease?

Bij financial lease heeft de huurder de mogelijkheid om de auto aan het einde van de leaseperiode te kopen, terwijl bij operationele lease de eigendom bij de leasemaatschappij blijft. Financial lease wordt beschouwd als een vorm van financiering, waarbij de huurder de economische en juridische voordelen van het actief geniet. Operationele lease daarentegen wordt meer gezien als een huurovereenkomst, waarbij het actief na de leaseperiode wordt ingeleverd.

Kan ik het geleasde actief kopen aan het einde van de leaseperiode bij financial lease?

Ja, bij financial lease heeft de huurder meestal de mogelijkheid om het geleasde actief aan het einde van de leaseperiode te kopen. Dit wordt vaak gedaan tegen een vooraf bepaalde prijs, die wordt vastgelegd in de leaseovereenkomst. Het is belangrijk om de lease voorwaarden zorgvuldig te bekijken om te bepalen of er een aankoopoptie beschikbaar is en onder welke voorwaarden.

Welke belastingvoordelen zijn er verbonden aan financial lease?

Financial lease kan verschillende belastingvoordelen bieden voor bedrijven. Een van de belangrijkste voordelen is de mogelijkheid om de leasebetalingen als bedrijfskosten af te trekken, waardoor de belastbare winst wordt verlaagd. Bovendien kunnen bedrijven afschrijvingen toepassen op het geleasde actief voor belastingdoeleinden, wat de fiscale lasten verder kan verminderen. Het is echter raadzaam om advies in te winnen bij een belastingadviseur om de specifieke belastingvoordelen voor uw situatie te begrijpen.

Is financial lease geschikt voor startende bedrijven?

Financial lease kan een geschikte financieringsoptie zijn voor startende bedrijven, omdat het hen in staat stelt waardevolle bedrijfsmiddelen te verwerven zonder grote kapitaalinvesteringen te doen. Door gebruik te maken van financial lease kunnen startende bedrijven de benodigde bedrijfswagens leasen en zo hun bedrijfsactiviteiten op gang brengen. Het is echter belangrijk om de financiële verplichtingen en risico's zorgvuldig te evalueren voordat je een lease overeenkomst aangaat.

Wat gebeurt er als ik mijn leasebetalingen niet kan voldoen?

Als je de leasebetalingen niet kunt voldoen, kan dit nadelige gevolgen hebben. In de meeste gevallen zullen we proberen samen een oplossing te vinden, zoals het treffen van betalingsregelingen. Als er echter geen overeenstemming kan worden bereikt, kunnen we overgaan tot het beëindigen van het leasecontract en het terugeisen van het geleasede auto. Dit kan juridische en financiële consequenties hebben, zoals het betalen van boetes of het aansprakelijk worden gesteld voor eventuele rest
© 2023 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door Websentiment
Even geduld a.u.b.