Kan ik leasen met een lening?

Je bent op deze pagina gekomen omdat je jezelf afvraagt: kan ik leasen met een lening? Zeker weten! In deze blogpost nemen we je mee in de wereld van leasen en beantwoorden we al jouw vragen.
Kan ik leasen met een lening?

166,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
Je bent op deze pagina gekomen omdat je jezelf afvraagt: kan ik leasen met een lening? Zeker weten!  In deze blogpost nemen we je mee in de wereld van leasen en beantwoorden we al jouw vragen.

Kies je voor financial lease of voor een persoonlijke lening?

Je kunt een auto leasen met een lening, ook wel financial lease genoemd. Bij financial lease koopt de leasemaatschappij de auto en financier jij deze via een lening. Je betaalt de lening terug in termijnen, inclusief rente en afschrijving. Na afloop van het leasecontract wordt de auto jouw eigendom. Financial lease kan dus een goede optie zijn als je wel een bedrijfsauto nodig hebt, maar niet direct grote investeringen wilt doen. Let wel op dat er een aantal zaken zijn waar je op moet letten, zoals het rentetarief, de looptijd van de lening, de eventuele slottermijn en het onderhoud van de auto.

Maar wat als je geen ondernemer bent, maar een auto nodig hebt voor privégebruik? Dan stel jezelf weer de vraag; kan ik leasen met een lening? Ja, je kunt namelijk ook kiezen voor een persoonlijke lening. Hierbij leen je een bedrag van de bank om de auto te kunnen kopen en betaal je de lening terug in maandelijkse termijnen, inclusief rente. Na afloop van de lening ben je volledig eigenaar van de auto en kun je deze gebruiken zoals jij dat wilt.

Het voordeel van een persoonlijke lening is dat je meer vrijheid hebt in de keuze van de auto en de manier waarop je deze gebruikt. Je zit namelijk niet vast aan een leasecontract. Of je nu een (bedrijfs)auto wilt leasen met een financial lease of een auto voor privégebruik wilt kopen met een persoonlijke lening, er zijn genoeg mogelijkheden om jouw droomauto te financieren. 

Waar moet ik op letten bij leasen met een lening?

Bij het leasen van een bedrijfsauto met een lening zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan het rentetarief, de looptijd van de lening, de eventuele slottermijn en het onderhoud van de auto. Vergelijk daarom verschillende aanbieders om het beste rentetarief te vinden. Zorg er ook voor dat de looptijd van de lening aansluit bij de verwachte levensduur van de auto. Een te korte looptijd kan leiden tot hoge maandlasten, terwijl een te lange looptijd kan leiden tot een restschuld.

Hoe werkt leasen met een lening?

Als je een bedrijfsauto wilt leasen met een lening, dan gaat dit als volgt:

1. Je kiest de gewenste auto (kijk hier voor een leuk aanbod aan occasions) en vraagt een financial lease voorstel aan bij De Autofinancier.
2. De Autofinancier vergelijkt de voorwaarden van meerdere banken en stuurt jou het beste voorstel.
3. Na het tekenen van het contract betaal jij de lening in maandelijkse termijnen terug
4. Aan het einde van de leaseperiode wordt de auto jouw eigendom.


Kan ik leasen met een lening?

Het antwoord is ja, het is zeker mogelijk om een auto te leasen met een lening. Via financial lease of een persoonlijke lening. Bij de Autofinancier helpen ze je graag verder om de juiste keuze te maken. Heb je nog vragen over "kan ik leasen met een lening" of heb je andere vragen, neem gerust contact met ons op. Je kunt ook direct via de calculator jouw maandelijkse kosten berekenen, ontdek het hier
Gratis voorstel
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment
Even geduld a.u.b.