Financial lease

Financial lease is een vorm van financiering voor ondernemers die vooral gebruikt wordt voor duurzame bedrijfsmiddelen, zoals auto's en bedrijfswagens.
,-per maand Gratis voorstel
Gratis voorstel
Gratis voorstel aanvragen
Je hoeft alleen nog maar de verplichte velden in te vullen (*)
Gratis voorstel aanvragen
Je hoeft alleen nog maar de verplichte velden in te vullen (*)
Het kenteken is niet bekend

Mocht je ook andere voorstellen van ons willen ontvangen voor de auto of de financiering dan kun je hieronder laten weten wat je wenst. Hiervoor hoef je geen aparte aanvraag in te vullen.

Ondernemers beoordelen onze Financial Lease met een 9,2
9/10 06 december 2023

erg blij

Munteanu Florin Cristian
10/10 29 november 2023

Zeer positief

Hans deKoning
10/10 01 december 2023

hele fijne evaring mee vriendelijke mensen en snelle reactie.

remco vermeulen
10/10 01 december 2023

Heb heel erg geaccepteerd hoe ze me hebben verholpen met alle situaties. Erg duidelijk ook en specifiek!

Lars Kappert
10/10 01 december 2023

Aanvraag van begin tot eind verliep prima. Werd goed op de hoogte gehouden via sms/e-mail/telefoon. Makkelijk contact, snel schakelen, maar vooral de snelle afhandeling heeft mij positief verbaasd. Dit is natuurlijk ook wel afhankelijk van de aanbieder/bank. Voorstel ontvangen op dezelfde dag als de aanvraag, en 2 werkdagen later had ik het geld op m'n rekening.

Giovanni
10/10 30 november 2023

Zeer betrokken met een goede service

Huigen
10/10 24 november 2023

Zeer positief heb 1 contactpersoon gehad dus korte lijnen.

Hoffmanloodgietersbedrijf@gmail.com
10/10 24 november 2023

Snel en prettig geregeld

R. Witte
10/10 23 november 2023

Snelle reactie,direct antwoord en heel belangrijk het heeft mij een kleine moeite gekost

Kdp specialist
9/10 20 november 2023

Goed en snel geregeld, correct en volledig geïnformeerd

Peter
Bekijk alle 2200 reviews
De Autofinancier

De voordelen van Financial Lease

  • Liquiditeitsbehoud
  • Vaste maandelijkse kosten
  • Economisch eigendom
  • Fiscale voordelen
  • Flexibiliteit
  • Einde van de overeenkomst
  • Juridisch eigendom

Wanneer kom ik in aanmerking voor financial lease

Financial lease is er voor ondernemers

Financial lease is een vorm van financieren voor ondernemers waarbij je een bedrijfsmiddel (zoals een auto) kan aanschaffen, zonder dat je hier een grote investering voor hoeft te doen. Je leent een geldbedrag en lost elke maand een vast bedrag af. Je bent direct economisch eigenaar van het voertuig. Na de laatste betaling ben je ook juridisch eigenaar. Dit is in tegenstelling tot operational lease, wat je meer kunt vergelijken met het huren van een voertuig.


Het verschil tussen financial lease en operationele lease

Financial lease verschilt op verschillende manieren van operational lease. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen:

Eigendomsoverdracht: Bij financial lease heeft de huurder de mogelijkheid om het actief aan het einde van de leaseperiode te kopen, terwijl bij operationele lease de eigendom bij de leasemaatschappij blijft.

Boekhoudkundige behandeling: Financial lease wordt meestal behandeld als een activa-aankoop en komt op de balans van het bedrijf, terwijl operational lease als een huuruitgave wordt behandeld en niet op de balans wordt vermeld.

Lees hier uitgebreid over de verschillen tussen financial lease en operational lease.


Hoe werkt financial lease?

Het proces van financial lease omvat verschillende stappen. We leggen deze kort uit:

Aanvraagproces: Je hebt een nieuwe bedrijfswagen of auto gevonden en wenst deze via financial lease te financieren. Op onze website vraag je een gratis voorstel aan. Wij nemen contact met je op en bekijken of je in aanmerking komt voor het gewenste financial lease bedrag.

Leaseovereenkomst voorwaarden: Na goedkeuring worden de voorwaarden van de leaseovereenkomst vastgesteld, waaronder de duur van de lease en het bedrag van de leasebetalingen. Dit doen we in overleg met jou.

Leasebetalingen en rentetarieven: Je betaalt vanuit je bedrijf periodiek een bedrag terug aan ons, inclusief rente. De rentetarieven worden bepaald op basis van verschillende factoren, zoals de kredietwaardigheid van het bedrijf en de looptijd van de lease.

Veelgestelde vragen over financial lease

Wat is het verschil tussen financial lease en operationele lease?

Bij financial lease ben je direct economisch eigenaar van de auto, terwijl bij operational lease het eigendomsrecht bij de leasemaatschappij blijft. Financial lease wordt beschouwd als een vorm van financiering voor ondernemers, waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt. Operational lease daarentegen wordt meer gezien als een huurovereenkomst, waarbij het voertuig na de leaseperiode wordt ingeleverd.

Welke belastingvoordelen zijn er verbonden aan financial lease?

Financial lease kan verschillende belastingvoordelen bieden voor bedrijven. Een van de belangrijkste voordelen is de mogelijkheid om de leasebetalingen als bedrijfskosten af te trekken, waardoor de belastbare winst wordt verlaagd. Bovendien kunnen bedrijven afschrijvingen toepassen op het voertuig voor belastingdoeleinden, wat de fiscale lasten verder kan verminderen. Het is echter raadzaam om advies in te winnen bij een belastingadviseur om de specifieke belastingvoordelen voor je situatie te begrijpen.

Is financial lease geschikt voor startende bedrijven?

Financial lease kan een geschikte financieringsoptie zijn voor startende bedrijven, omdat het hen in staat stelt waardevolle bedrijfsmiddelen te verwerven zonder grote kapitaalinvesteringen te doen. Door gebruik te maken van financial lease kunnen startende bedrijven de benodigde bedrijfswagens leasen en zo hun bedrijfsactiviteiten op gang brengen. Het is echter belangrijk om de financiële verplichtingen en risico's zorgvuldig te evalueren voordat je een lease overeenkomst aangaat.

Wat gebeurt er als ik mijn leasebetalingen niet kan voldoen?

Als je de leasebetalingen niet kunt voldoen, kan dit nadelige gevolgen hebben. In de meeste gevallen zullen we proberen samen een oplossing te vinden, zoals het treffen van betalingsregelingen. Als er echter geen overeenstemming kan worden bereikt, kunnen we overgaan tot het beëindigen van het leasecontract en het terugeisen van het geleasede auto. Dit kan juridische en financiële consequenties hebben, zoals het betalen van boetes of het aansprakelijk worden gesteld voor eventuele rest

Zoek binnen ons aanbod van meer dan Financial Lease occasions

Vragen over Financial Lease? Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?
Neem dan contact met ons op. - Team De Autofinancier Contact opnemen
De Autofinancier
Merk
Populaire merken
Alle merken
Toepassen ()
Model
© 2023 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door Websentiment
Even geduld a.u.b.