Keuze Persoonlijke lening of Private lease

Een persoonlijke lening is een lening die je als consument aangaat voor de aanschaf van een auto. Vroeger werd de term aflopend krediet hiervoor gebruikt. Een persoonlijke lening valt onder de verzamelnaam “consumptief krediet”.
Een persoonlijke lening of private lease

166,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening die je als consument aangaat voor de aanschaf van een auto. Vroeger werd de term aflopend krediet hiervoor gebruikt. Een persoonlijke lening valt onder de verzamelnaam “consumptief krediet”.

Een persoonlijke lening is een privé lening voor particulieren. Je leent een bedrag en betaalt dit terug in termijnen. De rente en de looptijd staan vast. Je wordt bij deze vorm van financieren direct eigenaar van de auto. Bijkomende kosten zoals onderhoud, verzekeringen en wegenbelasting zijn niet inbegrepen in de leensom. De looptijd varieert van 12 tot 120 maanden. In de meeste gevallen is het mogelijk om de lening boetevrij eerder af te lossen dan de vooraf afgesproken termijn.

Een persoonlijke lening of private lease?

Veel consumenten vergelijken een persoonlijke lening met een private lease aanbieding. Om een goede vergelijking te kunnen maken leggen we je eerst uit wat private lease inhoudt.

Wat is private lease?

Private lease is het leasen van een auto voor particulier gebruik. Hierbij betaal je een vast bedrag per maand voor het gebruik van de auto. De verzekering, wegenbelasting en onderhoud zijn hierbij inbegrepen. Je bent niet de eigenaar van de auto, want deze blijft in handen van de leasemaatschappij. Bij private lease ga je voor een vaste periode de overeenkomst aan met een maximaal aantal kilometers. Naast het maandbedrag betaal je alleen nog de brandstofkosten. 

Wat zijn de verschillen tussen een persoonlijke lening en private lease?

Bij een private lease weet je precies waar je aan toe bent omdat de verzekering, wegenbelasting en onderhoud zijn inbegrepen in het maandtermijn. Bij een persoonlijke lening kunnen de maandelijkse kosten verschillen omdat je naast de lening, verzekering, wegenbelasting en brandstofkosten ook de kosten voor onderhoud betaalt. In geval van schade dien je zelf voor vervangend vervoer te zorgen. 

Bij private lease zit je vast aan een vaste looptijd en moet je goed rekening houden met het aantal kilometers wat je maximaal mag rijden gedurende de looptijd. Overschrijd je het aantal kilometers dan krijg je een boete per extra gereden kilometer. Let dus goed bij private lease op het aantal kilometers waar de berekening op is gemaakt en wat er berekend wordt per extra gereden kilometer.  
Bij een persoonlijke lening ben je direct eigenaar van het voertuig. Bij private lease lever je de auto in na afloop van het contract.  

  • Ga je voor gemak dan is private lease in veel gevallen de beste optie, want je rijdt in een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand.
  • Ben je liever flexibel en eigenaar van de auto, kies dan voor een persoonlijke lening. 

  • Qua kosten kunnen er grote verschillen ontstaan tussen beide varianten. Dit is afhankelijk van het aantal kilometers wat je denkt te gaan rijden, in combinatie met het merk en model van je droomauto. 
Om een goede vergelijking te kunnen maken dien je in het geval van een persoonlijke lening het termijnbedrag + wegenbelasting + verzekering + brandstofkosten + afschrijving op te tellen en te vergelijken met het private lease maandbedrag + brandstofkosten. Bedenk dat je bij een persoonlijke lening nog geld ontvangt bij verkoop van de auto. 

Kortom; een goed vergelijk is een nauwkeurige klus. Tot slot moet je er rekening mee houden dat je bij private lease wordt geacht om netjes met de auto om te gaan. Deukjes en krasjes kunnen achteraf in rekening worden gebracht, evenals de eerder genoemde extra kilometers. Bij een persoonlijke lening liggen deze zaken anders. Jij bent namelijk de eigenaar en of je nu 10.000 km of 40.000 km hebt gereden, dat heeft geen enkele invloed op de waarde van je auto bij verkoop. Ook het laten herstellen van krasjes of deukjes is een afweging die je zelf kan maken. Wordt een persoonlijke lening en private lease geregistreerd bij BKR?

Als je persoonlijke lening of private lease afsluit dan wordt dit bij beide leenvormen geregistreerd bij BKR (Bureau Krediet Registratie). Zo worden de lopende verplichtingen vastgelegd ter bescherming van jou als consument.  Ook wordt de hoogte van het inkomen en het soort inkomen getoetst. Er komen veel factoren bij kijken om een goede beslissing te maken. Onze adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze of maak direct een berekening voor een auto fianciering. 

 

Gratis voorstel
Rekenvoorbeeld:
Totale kredietbedrag Termijnbedrag JKP Duur kredietovereenkomst Totale door consument te betalen bedrag
€10.000,- €210,- 9,99% 60 maanden €12.619,-
€20.000,- €399,- 7,50% 60 maanden €23.940,-

Genoemde voorbeelden zijn op basis van een Persoonlijke Lening, de rente staat hierbij vast. Het bijbehorend jaarlijks kosten percentage (JKP) is afhankelijk van uw persoonlijke (financiële) situatie en hoogte van het leenbedrag. In het JKP komen alle kosten van het krediet tot uitdrukking. AFM: 12.004.269. Toetsing en registratie BKR te Tiel. Andere maandbedragen en kredietbedragen zijn in overleg mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 088 050 18 50.

© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment
Even geduld a.u.b.