Een auto financiering

Gebruik een auto financiering om een auto te kunnen kopen. Dit is bijvoorbeeld handig als je niet genoeg geld hebt om de auto in één keer te betalen. Er zijn verschillende manieren voor een auto financiering, de meest gebruikte vorm is een persoonlijke lening of financial lease met rente.
166,-per maand Gratis voorstel

Een auto financiering in de vorm van een persoonlijke lening

De meest gebruikelijke vorm voor een auto financiering voor particulieren is door middel van een persoonlijke lening met rente. Een persoonlijke lening is een vorm van krediet waarbij je een vast bedrag leent voor een bepaalde looptijd. Een auto financiering door middel van een persoonlijk krediet zorgt ervoor dat je een grote uitgave in één keer kunt betalen, in plaats van deze in termijnen af te betalen. Je betaalt een vast rentepercentage gedurende de hele looptijd. Dit betekent dat je zekerheid hebt over de hoogte van de rente en dat deze niet zal veranderen..

Zo werkt een auto financiering

De financiering voor een auto (nieuw of occasion) vraag je eenvoudig aan via het inschrijfformulier. Vervolgens ontvang je van de kredietverstrekker een aanbod, met looptijd, rente en andere voorwaardes. Bij akkoord wordt het volledige bedrag op je rekening gestort en betaal je dit in termijnen terug. Je kan vaak ook vroegtijdig terugbetalen en lost zo eerder de lening af.

Bekijk hier het stappenplan

Door 7 eenvoudige stappen te doorlopen, vraag je als particulier een auto financiering aan.
 • Stap 1
  Via de website kun je een voorstel aanvragen, maar je kunt ook bellen naar 088 050 1852.
 • Stap 2
  De gewenste looptijd en het maandbedrag worden met jou besproken.
 • Stap 3
  Wij gaan voor je aan de slag. We vragen meerdere voorstellen op bij verschillende banken, zodat we deze met je kunnen bespreken en het best passende voorstel kunnen kiezen.
 • Stap 4
  We sturen het contract naar je toe.
 • Stap 5
  Ben je akkoord? Stuur het getekende contract naar ons terug.
 • Stap 6
  De bank maakt het geld naar jou of naar de rekening van het autobedrijf over.
 • Stap 7
  Maak een afspraak om je auto op te halen.

  Wij wensen je veel veilige kilometers!
Auto financiering voor particulieren

Autofinanciering berekenen

Iedereen kan een ander bedrag lenen voor een auto financiering. Het maximale leenbedrag wordt berekend op basis van het inkomen, de rente, eventuele BKR-registratie, de looptijd en het slottermijn.

Om de maandelijkse betaling te berekenen, kan je eenvoudig gebruikmaken van de rekentool bovenaan de pagina. Hier vul je de looptijd en het leenbedrag in, vervolgens zie je snel het maandbedrag.

Vergelijk meerdere aanbieders voor een auto financiering

Voordat je een persoonlijke lening afsluit voor het financieren van een auto, is het verstandig om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kun je de lening vinden die het beste bij jouw situatie past. Als je eenmaal een lening hebt gevonden die aansluit bij jouw wensen, is het verstandig om de voorwaarden goed door te lezen voordat je de lening afsluit. Zo voorkom je dat je achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan. Bij de Autofinancier vergelijken wij meerdere aanbieders en zorgen wij dat je de beste deal krijgt voor jouw droomauto.

Als je een auto wilt financieren met een persoonlijke lening, is het belangrijk te bedenken dat je deze lening moet terugbetalen met rente. Zorg er daarom voor dat deze aflossingen passen binnen je budget, zodat je niet in financiële problemen komt.

Wat zijn de voordelen van een auto financiering?

Een autofinanciering is een manier om een auto te kopen door middel van een lening. Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een auto financiering.

Ten eerste kan het helpen om de kosten van een nieuwe auto te spreiden over een langere periode. Dit kan het mogelijk maken om een duurdere auto te kopen dan je in staat zou zijn om contant te betalen. Het kan ook helpen om de financiële lasten te verminderen door het betalen van lagere maandelijkse betalingen.

Ten tweede kan een auto financiering ook flexibiliteit bieden als het gaat om het kiezen van een auto. Als je een auto koopt met contant geld, ben je beperkt tot wat je op dat moment kunt betalen. Met een auto financiering kun je een duurdere auto kiezen en de kosten ervan spreiden over een langere periode.

Hoewel er verschillende voordelen zijn aan het gebruik van een autofinanciering, is het belangrijk om te onthouden dat het afsluiten van een lening ook gepaard gaatmet verplichtingen. Zorg ervoor dat je je financiële situatie kent en in staat bent om maandelijkse betalingen te maken voordat je een autolening aangaat.

Wat houdt een auto financiering in?

Een auto financiering kan je afsluiten middels een persoonlijke lening. Dit zorgt ervoor dat jij de auto koopt en direct eigenaar bent, maar je betaalt de auto af in termijnen. Het financieren van een auto met een persoonlijke lening (consumptief krediet) is hierdoor zeer populair.

Wat zijn de nadelen van een auto financiering?

Auto financiering kan een handige manier zijn om een auto te kopen als je niet genoeg geld hebt om de volledige aanschafprijs in één keer te betalen. Het kan echter ook enkele nadelen hebben.

Ten eerste kan het financieren van een auto duurder zijn dan het kopen van een auto met contant geld. Dit komt doordat je in de regel rente moet betalen op het geleende bedrag. Als je een langere looptijd kiest voor je financiering, kan de rente oplopen en kan de totale kosten van het financieren van een auto aanzienlijk hoger zijn dan het kopen van een auto met contant geld.

Ten tweede kan het moeilijk zijn om te bepalen welk financieringsplan het beste is voor jouw specifieke situatie. Er zijn tal van financieringsopties beschikbaar, en het kan moeilijk zijn om te bepalen welke optie het beste bij je past. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen en verschillende aanbieders te vergelijken voordat je een beslissing maakt.

Ten derde kan het financieren van een auto ook leiden tot financiële verplichtingen op de lange termijn. Als je een auto financiert, moet je maandelijks betalen totdat je het geleende bedrag hebt afgelost. Dit kan betekenen dat je lange tijd gebonden bent aan deze financiële verplichting, wat kan betekenen dat je minder financiële flexibiliteit hebt om andere dingen te doen.

Ten slotte kan het financieren van een auto ook leiden tot problemen als je niet in staat bent om maandelijkse betalingen te doen. Als je je betalingen niet op tijd doet, kan dit leiden tot extra kosten en in sommige gevallen zelfs tot het verlies van je auto. Het is daarom belangrijk om er zeker van te zijn dat je in staat bent om maandelijkse betalingen te doen voordat je besluit om een auto te financieren.

In samenvatting zijn de nadelen van auto financiering:
 • Het kan duurder zijn dan het kopen van een auto met contant geld.
 • Het kan moeilijk zijn om te bepalen welk financieringsplan het beste is voor jou.
 • Het kan leiden tot financiële verplichtingen op de lange termijn.
 • Het kan leiden tot problemen als je niet in staat bent om de maandelijkse
  betalingen te voldoen.

Is geld lenen voor een auto verstandig?

Het hangt af van jouw persoonlijke situatie. Als je het kunt veroorloven om de auto in een keer te betalen, is dat meestal de beste optie. Als dit echter niet mogelijk is, dan is een lening voor een auto een goede keuze. Zolang je rekening houdt met de rente en maandelijkse aflossingen.
Lees hier meer over geld lenen voor een auto.

Kan ik een auto financieren met een privé lening?

Ja, het is zeker mogelijk om een auto te financieren met een privé lening. Een privé lening is een persoonlijke lening die je kunt gebruiken voor het kopen van een auto. Het voordeel van een privé lening is dat je het geld in één keer ontvangt en het vervolgens kunt gebruiken om de auto te kopen. Het nadeel is dat je rente betaalt over het geleende bedrag en dat je de lening binnen een bepaalde periode moet terugbetalen. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden en rentetarieven van de verschillende kredietverstrekkers voordat je een keuze maakt.
Rekenvoorbeeld:
Totale kredietbedrag Termijnbedrag JKP Duur kredietovereenkomst Totale door consument te betalen bedrag
€10.000,- €210,- 9,99% 60 maanden €12.619,-
€20.000,- €399,- 7,50% 60 maanden €23.940,-

Genoemde voorbeelden zijn op basis van een Persoonlijke Lening, de rente staat hierbij vast. Het bijbehorend jaarlijks kosten percentage (JKP) is afhankelijk van uw persoonlijke (financiële) situatie en hoogte van het leenbedrag. In het JKP komen alle kosten van het krediet tot uitdrukking. AFM: 12.004.269. Toetsing en registratie BKR te Tiel. Andere maandbedragen en kredietbedragen zijn in overleg mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 088 050 18 50.

© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment
Even geduld a.u.b.