Verschil Operational en Financial Lease

U kunt op verschillende manieren een auto in uw bezit krijgen.

,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
U kunt op verschillende manieren een auto in uw bezit krijgen. U kunt een auto direct kopen, maar u kunt ook een auto leasen. Als het gaat om leasen, zijn er verschillende leasecontracten mogelijk, zoals Operational Lease en Financial Lease. Deze leasecontracten verschillen van elkaar. Een verschil operational en financial lease is er wel degelijk. In dit artikel gaan we daar verder op in. Daarnaast kijken we in dit artikel ook naar de voordelen van beide leasevormen.

Verschil Operational en Financial Lease: wat is Financial Lease

Financial Lease is een manier van leasen waarbij u direct economisch eigenaar van de auto wordt. U hoeft geen aankoopbedrag te betalen, maar sluit een leasetermijn af via De Autofinancier. Het termijnbedrag kan verschillen. Dit heeft onder andere te maken met de looptijd, slottermijn en het te financieren bedrag. Maar ook met de waarde van de auto heeft hier invloed op. Economisch eigenaar zijn van het voertuig houdt in dat u verantwoordelijk bent voor de brandstof, verzekeringen en andere bijkomende kosten. Nadat de leasetermijn voorbij is, bent u niet alleen economisch eigenaar van de auto, maar ook juridisch. Met andere woorden: dan is de auto officieel volledig in uw bezit en hoeft u ook geen maandelijks bedrag meer te betalen voor het aflossen van uw financiering.
 
 

Verschil Operational en Financial lease: wat is Operational Lease

Hoewel er in beide termen het woord lease zit, is Operational Lease toch heel iets anders. Operational Lease is namelijk het huren van een auto zonder dat u de juridische en economische eigenaar van het voertuig wordt. Maar wat heeft dit precies voor gevolgen? Dit houdt in principe het volgende in: u betaalt maandelijks een bedrag, maar bent verder niet verantwoordelijk voor de benzinekosten, verzekeringen, onderhoud en ga zo maar verder. U kunt een leasetermijn afspreken. Nadat de termijn is verstreken wordt u geen eigenaar van de auto, maar blijft deze eigenaar van de verstrekker, de leasemaatschappij.
 
 

Verschil Operational en Financial Lease: de grootste verschillen

Hierboven hebben we uitgelegd wat de precieze definities behelzen. Maar waar zitten nu de grootste verschillen in? Dit is vrij gemakkelijk aan te geven. Het grootste verschil is dat Financial Lease een vorm van afbetaling is. U wordt uiteindelijk juridische en economische eigenaar van de auto. Bij Operational Lease wordt u geen juridische eigenaar én geen economische eigenaar. Dit kunt u vergelijken met het huren van een appartement. U kunt er gebruik van maken, zolang u een contract heeft. Maar zodra het contract voorbij is, dan behoudt u niets en gaat alles weer over naar de rechtmatige eigenaar van de woning.
 
 

Financial Lease voordelen

Een belangrijk voordeel van financial lease is dat u eigenaar wordt van de auto. Het gaat dus niet om geld dat wordt verspild. U doet een investering. Een ander voordeel is dat u fiscale voordelen kunt hebben bij Financial Lease. De kosten van de financiering kunt u namelijk aftrekken van uw bedrijfswinst. Operational Lease is wat dat betreft minder gunstig, omdat u eigenlijk alleen maar huurt. U heeft bij operational lease wel het voordeel dat alles voor u wordt geregeld. In het maandelijks bedrag zitten alle kosten inbegrepen. Daarom s dit maandbedrag dan ook aanzienlijk hoger dan bij financial lease.
 
 
Wilt u ook graag een Financial Lease afsluiten voor uw onderneming? Twijfel niet om direct een aanvraag te doen bij De Autofinancier. Daarnaast kunt u ook telefonisch contact opnemen via 088 050 18 50. Door onze nauwe samenwerking met geldverstrekkers kunnen wij u voorzien van de beste leenvoorwaarden die aansluiten op uw persoonlijke situatie en behoefte.
Gratis voorstel
© 2023 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door Websentiment
Even geduld a.u.b.
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?