Een Slimme Zet: Occasions Leasen bij De Autofinancier

Op zoek naar een betaalbare leaseauto, maar niet bereid de hoge kosten van een nieuwe auto te betalen? Waarom zou je geen tweedehandsauto leasen? Bij De Autofinancier bieden we jou de mogelijkheid om voordelig een occasions te leasen, zonder concessies te doen aan kwaliteit en uitstraling.

166,-per maand Gratis voorstel

Wat is financial lease occasion

Ben je een ondernemer en wil je een gebruikte auto kopen? Dan is financial lease occasion iets voor jou. Met financial lease occasion, oftewel het leasen van occasions, word je direct economisch eigenaar van de auto en betaal je deze in termijnen terug. Het is een populaire financieringsoptie onder ondernemers.

Waarom kiezen voor financial lease occasion? Met financial lease occasion kun je investeren zonder liquiditeitsverlies. Je krijgt direct de beschikking over de gebruikte auto, zonder dat je een grote investering in één keer hoeft te doen. Je betaalt de auto in vaste termijnen terug aan de bank, waardoor je de ruimte behoudt om te blijven investeren in je bedrijf.

Ook profiteer je van fiscale voordelen, zoals renteaftrek, investeringsaftrek en afschrijving. Je kunt het volledige bedrag aan rente aftrekken van je winst en de investering van de occasion van je winst afhalen, wat resulteert in minder belastingbetaling. Bovendien kun je de BTW terugvorderen bij de Belastingdienst als het een BTW-auto betreft.

Je bent direct eigenaar van de occasion en wordt zowel economisch als juridisch eigenaar zodra de laatste termijn is voldaan. Je kunt zelf de leasetermijn bepalen, variërend van 12 tot 72 maanden, afhankelijk van je wensen en het bouwjaar van de auto. Een ander voordeel is dat er geen kilometerbeperking is, in tegenstelling tot bij operationele lease.

Om in aanmerking te komen voor financial lease occasion dien je ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel. De exacte mogelijkheden worden beoordeeld door de bank na het indienen van een aanvraag.

Wil je een aanvraag doen? Neem contact met ons op nadat je de gewenste occasion hebt gevonden. We bespreken je wensen en gaan aan de slag om het beste voorstel voor je te doen. Binnen enkele dagen kun je al beschikken over je nieuwe occasion. Investeer slim en profiteer van de voordelen van occasions leasen voor ondernemers!


7 voordelen van occasions leasen voor zakelijk gebruik

 1. Kostenbesparing: Occasions leasen biedt aanzienlijke kostenbesparingen ten opzichte van het leasen van een nieuwe auto. Je profiteert van een lagere aanschafprijs en vaak lagere maandelijkse leasekosten.
 2. Directe beschikbaarheid: Occasions zijn direct uit voorraad leverbaar, waardoor je snel kunt beschikken over een representatieve bedrijfsauto. Dit is vooral handig als je snel een vervangend voertuig nodig hebt.
 3. Geen kilometerbeperking: Anders dan bij operationele lease, is er bij occasions leasen geen kilometerbeperking. Je kunt dus onbezorgd rijden zonder je zorgen te maken over het aantal kilometers dat je maakt.
 4. Fiscale voordelen: Zakelijk leasen van een occasion kan leiden tot diverse fiscale voordelen, zoals renteaftrek, investeringsaftrek en afschrijving. Deze voordelen kunnen resulteren in aanzienlijke belastingbesparingen voor je onderneming.
 5. Representatieve uitstraling: Veel jonge occasions zien er net zo netjes en representatief uit als nieuwe auto's. Met occasions leasen geniet je van een representatieve uitstraling zonder de kosten van een volledig nieuwe leaseauto.
 6. Flexibele contractduur: Bij occasions leasen kun je vaak de contractduur aanpassen aan je specifieke behoeften. Dit geeft je de flexibiliteit om te kiezen voor een kortere of langere leaseperiode, afhankelijk van je bedrijfssituatie.
 7. Lagere bijtelling: Zakelijk leasen van een jonge occasion kan resulteren in een lagere bijtelling. Hierdoor bespaar je op de kosten van het privégebruik van de leaseauto, wat gunstig is voor je financiën.
Occasions leasen voor zakelijk gebruik biedt dus diverse voordelen, variërend van kostenbesparingen tot fiscale voordelen en flexibiliteit. Benut deze voordelen en kies voor occasions leasen om jouw bedrijf op efficiënte en rendabele wijze mobiel te houden.

Hoe kun je een zakelijke occasion aanschaffen?

Zie hier de zeven stappen voor een financial lease, vanaf het moment dat je op zoek gaat naar een auto tot het moment dat je de auto kunt ophalen. Regel snel en gemakkelijk:

Stap 1:

Op Occasionvoorraad vind je een uitgebreide selectie van meer dan 50.000 occasions van geregistreerde autobedrijven. Elke dag worden er meer dan 500 nieuwe occasions aan onze voorraad toegevoegd. Grote kans dat jouw droomauto hier te vinden is. Mocht jouw ideale auto er niet tussen staan, dan doen we ook graag een voorstel voor een auto die elders beschikbaar is. Let op: de auto moet wel via een leverancier worden verkocht, niet particulier.

Stap 2:
Zodra je een auto hebt gevonden, kun je bij ons een vrijblijvende aanvraag indienen. Dit kan telefonisch via 088 050 1850 of via ons aanvraagformulier. Om je aanvraag te kunnen verwerken, hebben we de volgende gegevens nodig:
 • Persoonsgegevens
 • KVK-nummer
 • Kenteken
 • Financieringswensen
Zodra we deze gegevens hebben ontvangen, gaan we direct voor je aan de slag. Dankzij onze samenwerking met verschillende banken kunnen we altijd het beste voorstel voor je doen.

Stap 3:
De bank beoordeelt je aanvraag en voert een beoordeling van je onderneming uit.

Stap 4:
Maak een afspraak voor een proefrit na goedkeuring Als de bank akkoord gaat met het voorstel, nemen we direct contact met je op. Jij kunt dan contact opnemen met het autobedrijf om een proefrit te maken. Als de auto naar wens is, hebben we de volgende documenten van jou en het autobedrijf nodig om een leaseovereenkomst op te stellen:
 • Kopie van je zakelijke bankpas
 • Kopie van je ID-bewijs
 • Kopie van je rijbewijs
 • Kopie van de definitieve aankoopfactuur
Stap 5:
Nadat we de bovengenoemde documenten hebben ontvangen, kunnen we het financial leasecontract aanvragen bij de bank. Zodra je het contract hebt ondertekend, sturen wij het door naar de leverancier, die het contract ook zal ondertekenen. Als alle partijen het contract hebben ondertekend, zal de bank binnen enkele werkdagen het geld overmaken naar het autobedrijf.

Stap 6:
Na ondertekening van het contract maakt de bank binnen enkele werkdagen het geld over naar het autobedrijf.

Stap 7:
Is alles afgerond? Dan kun je een afspraak maken om je nieuwe auto op te halen! Geniet van het gemak en de voordelen van occasions leasen voor ondernemers. 


Ontdek de voordelen van occasions leasen bij De Autofinancier

Bij De Autofinancier begrijpen we je wensen en staan we klaar om je te helpen. Wij streven we ernaar om het leasen van een occasion moeiteloos en eenvoudig te maken. Ook begrijpen we dat het vinden van de juiste auto een belangrijke beslissing is, en daarom bieden we een breed scala aan occasions die aan jouw specifieke behoeften voldoen. Ook kun je met onze handige rekenmodule eenvoudig de leaseprijs bepalen op basis van het gewenste leasebedrag, de slottermijn en de looptijd van jouw keuze. Klik hier om het direct te gebruiken.

Met onze expertise en uitstekende service zorgen we ervoor dat jouw occasion lease-ervaring bij ons een plezierige ervaring wordt. Of je nu op zoek bent naar een sportieve hatchback, een ruime SUV of een luxe sedan, we hebben een uitgebreide selectie aan betrouwbare occasions waaruit je kunt kiezen.

Waarom kiezen voor De Autofinancier? We onderscheiden ons door onze transparantie, flexibele leasevoorwaarden en persoonlijke aanpak. We begrijpen dat geen enkele klant hetzelfde is, en daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten op jouw wensen en budget. Onze adviseurs hebben een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van occasions leasen.

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het vinden van de ideale occasion voor jouw zakelijke behoeften. Stap binnenkort achter het stuur van jouw droomauto en ervaar het gemak en de vrijheid van occasions leasen bij De Autofinancier. Neem nu contact met ons op en laat ons je helpen om de weg op te gaan in stijl en comfort met occasions leasen.      VEELGESTELDE VRAGEN OCCASIONS LEASEN
  


Wat gebeurt er aan het einde van het leasecontract met een occasion?
Aan het einde van het leasecontract kun je verschillende opties overwegen, zoals het verlengen van het contract, het inleveren van de auto of het overnemen van de auto tegen een vooraf bepaalde prijs. Onze adviseurs kunnen je helpen bij het kiezen van de beste optie voor jouw situatie en behoeften met betrekking tot occasions leasen.  

Wat gebeurt er als mijn geleasede occasion onderhoud of reparaties nodig heeft?
Als je geleasede occasion onderhoud of reparaties nodig heeft, kun je terecht bij een erkende dealer of garage. Afhankelijk van het type leasecontract kunnen bepaalde kosten voor onderhoud en reparaties worden gedekt. Raadpleeg je leaseovereenkomst of neem contact met ons op voor meer informatie over de specifieke voorwaarden met betrekking tot occasions leasen. 

Wat is de levertijd van een occasion bij De Autofinancier?
De levertijd kan afhangen van de beschikbaarheid van de specifieke occasion die je hebt gekozen. Sommige occasions zijn direct beschikbaar en kunnen snel worden geleverd, terwijl andere mogelijk een iets langere wachttijd hebben. Onze experts kunnen je informeren over de actuele levertijd van de gewenste occasion bij De Autofinancier voor het leasen van occasions. 

Kan ik occasions leasen als ik een startende ondernemer ben?
Ja, veel leasemaatschappijen bieden ook leaseopties voor startende ondernemers. Er kunnen echter specifieke voorwaarden en documentatie vereist zijn. 

Wat zijn de verschillen tussen het leasen van een nieuwe auto en het leasen van een occasion?
Het leasen van een nieuwe auto en occasions leasen hebben enkele verschillen. Bij het leasen van een nieuwe auto krijg je een gloednieuw voertuig, terwijl bij het leasen van een occasion een gebruikte auto wordt geleased. Occasion leasecontracten kunnen over het algemeen lagere maandelijkse kosten hebben, vanwege de afschrijving van de auto. Ook is er vaak meer keuze in merken, modellen en uitvoeringen bij occasions leasen. Het is raadzaam om de specifieke voor- en nadelen te bespreken met een leasemaatschappij om de beste keuze te maken.
Gratis voorstel
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment

Even geduld a.u.b.