Een auto in termijnen betalen: werking, voordelen en mogelijkheden

Een auto in termijnen betalen: sta je voor de keuze  om een nieuwe auto, occasion of youngtimer te  kopen?
auto  betaald in termijnen

166,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
Een auto in termijnen betalen: sta je voor de keuze  om een nieuwe auto, occasion of youngtimer te  kopen? Dan is het voor veel mensen een behoorlijke puzzel om te bepalen hoe dit het beste gefinancierd kan worden. Een van de manieren om te zorgen dat je voldoende geld hebt voor de aanschaf van je volgende auto, is door deze auto in termijnen te betalen. Maar hoe werkt dit in hoofdlijnen? Hoe werkt een auto in termijnen betalen? Welke voordelen heeft een auto in termijnen betalen eigenlijk? En wat zijn de mogelijkheden en aandachtspunten als je je auto in termijnen wilt betalen?

Een auto in termijnen betalen: hoe werkt dit?

Een auto in termijnen betalen betekent dat je niet meteen de hele auto betaalt met eigen geld. Maar dat je een lening aan gaat die je in termijnen aflost aan de geldverstrekker. Over het geleende bedrag moet er naast de aflossing ook rente worden betaald. Die twee samen bepalen de maandtermijn.

Voordelen van termijnaflossing

Je auto in termijnen betalen heeft natuurlijk als grote voordeel dat je niet eerst een groot bedrag bij elkaar moet sparen om een nieuwe auto aan te schaffen. Indien je het geld wel hebt kan je er toch voor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten voor de aanschaf van je auto. Daarmee ben je niet in één klap al je spaargeld kwijt, die je wellicht nodig hebt voor andere zaken. Zo kun je dus je droomauto kopen, ook als je op dit moment even niet het benodigde geld hebt.

De geldverstrekker stelt enkele voorwaarden om een persoonlijke lening af te mogen sluiten. Allereerst dien je voldoende vast inkomen te hebben in relatie tot je vaste lasten. Ook is het van belang dat je geen negatieve BKR registratie op je naam hebt staan. Overigens is het niet in alle gevallen een probleem dus raadpleeg een van de adviseurs van De Autofinancier om zeker te zijn van je zaak.

De mogelijkheden van een auto in termijnen betalen

Verschillende geldverstrekkers bieden tegenwoordig uiteenlopende mogelijkheden aan om je auto in termijnen betalen. Er zijn een aantal voorkomende soorten termijnbetalingen die je aangeboden kunt krijgen bij geldverstrekkers. Een bekende regeling uit het verleden is de 50/50-regeling. De oude voorwaarden waarbij je over het leengedeelte het eerste jaar geen rente hoeft te betalen, is inmiddels verboden door de wetgeving. De huidige 50/50 regeling is als volgt. Je betaalt bij de aankoop 50 procent van het totaalbedrag direct aan. Over de rest ga je een persoonlijke lening aan. 

De klassieke autolening is weer een andere optie om je auto in termijn af te betalen. Hierbij spreek je met de geldverstrekker een vast termijnbedrag af, waarover rente wordt betaald. In principe is het maandbedrag altijd hetzelfde. Ideaal aan dit model is dat je vaak aan het einde van de aflosperiode niet te maken krijgt met een restschuld: je hebt jouw auto volledig afbetaald en hij is nu van jou! 

Wil je weten welke vorm het beste aansluit bij jouw situatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij geven je een gratis advies en rekenen je voor welke kredietverstrekker voor jou het meest gunstig is.
Gratis voorstel
Rekenvoorbeeld:
Totale kredietbedrag Termijnbedrag JKP Duur kredietovereenkomst Totale door consument te betalen bedrag
€10.000,- €210,- 9,99% 60 maanden €12.619,-
€20.000,- €399,- 7,50% 60 maanden €23.940,-

Genoemde voorbeelden zijn op basis van een Persoonlijke Lening, de rente staat hierbij vast. Het bijbehorend jaarlijks kosten percentage (JKP) is afhankelijk van uw persoonlijke (financiële) situatie en hoogte van het leenbedrag. In het JKP komen alle kosten van het krediet tot uitdrukking. AFM: 12.004.269. Toetsing en registratie BKR te Tiel. Andere maandbedragen en kredietbedragen zijn in overleg mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 088 050 18 50.

© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment
Even geduld a.u.b.