Tweedehands private lease voor een occasion: wat is dit en wat zijn de mogelijkheden? 

Momenteel is er veel aanbod van private lease als financiering van een nieuwe auto.
koppel in tweedehandse auto

166,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
Momenteel is er veel aanbod van private lease als financiering van een nieuwe auto. Daarnaast worden er ook tweedehands private lease auto’s aangeboden. Maar wat houd het leasen van een gebruikte auto precies in? Wat zijn de voordelen? En hoe kun je, als je momenteel de financiële middelen niet hebt, in aanmerking komen voor een tweedehands private lease auto? 

Tweedehands private lease: wat houdt dit in?

Een tweedehands private lease wordt in de autowereld ook wel een occasion lease genoemd. Bij occasion private lease, rij je een gebruikt voertuig voor een vast bedrag per maand. In het maandelijkse leasebedrag dat je betaalt zijn alle kosten inbegrepen zoals verzekeringskosten, wegenbelasting en onderhoud. De enige kosten die je als autogebruiker daarnaast nog betaalt  zijn de brandstofkosten. Deze manier van autorijden biedt een groot voordeel als je zorgeloos wilt kunnen autorijden; je weet exact wat je maandelijks kwijt bent. Omdat bijna alle kosten worden inbegrepen betaal je een hoog maandbedrag. 

Tweedehands private lease: wat zijn de nadelen?

Allereerst ben je geen eigenaar van het voertuig. Na afloop van de private lease termijn lever je de auto weer in bij de dealer. Het maandbedrag is gebaseerd op een beperkt aantal kilometers per jaar of over de gehele leaseperiode. De meeste aanbieders rekenen met 10.000 kilometer per jaar. Indien je meer blijkt te rijden dan krijg je daar een forse naheffing over.

Ook buitensporig onderhoud valt vaak niet binnen de onderhoudskosten en worden apart doorbelast.Staar je dus niet helemaal blind op het geadverteerde maandbedrag maar lees ook heel aandachtig alle voorwaarden door. Daarmee voorkom je een hoop ellende. Om helemaal zeker te zijn van je zaak neem je contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvend advies.

Een beter alternatief voor een tweedehands private lease

Een van de meest gebruikte alternatieven voor een private lease is een consumptief krediet. Je gaat dan een lening aan om je nieuwe auto of occasion te financieren. Een occasion heeft als extra voordeel dat de afschrijving op het voertuig een stuk lager is dan over een nieuw voertuig. Omdat de aanschaf van een occasion aanzienlijk lager is hoef je dus ook minder te lenen voor de aanschaf. En dat merk je direct in het maandbedrag.

Bij een consumptief krediet betaal je naast de aflossing en rente over je lening ook de kosten voor verzekering, wegenbelasting, brandstof en onderhoud. Echter ben je helemaal vrij in je keuze voor het onderhoud en de verzekering. Dit in tegenstelling tot Tweedehands private lease waarbij de dealer bepaald waar dit wordt ondergebracht.


Financieringsmogelijkheden van een tweedehands private lease auto

Via een kredietverstrekker die gespecialiseerd is in het financieren occasions en nieuwe voertuigen, kun je een consumptief krediet aanvragen als je een occasion wilt aanschaffen. De adviseurs van De Autofinancier adviseren je bij de voor jou best passende financiering. Dit doen ze door onder meer je inkomen te toetsen in relatie tot je uitgaven. Het soort dienstverband, samenstelling van je huishouden en het soort woning spelen allemaal een rol in de financiering die het beste bij je past. De kredietverstrekkers hebben namelijk verschillende voorwaarden dienze stellen aan een financiering. Onze adviseurs kennen deze voorwaarden en kunnen je zodoende het beste voorstel doen.

Regel jouw consumptief krediet nu via De Autofinancier

Zoek je een betrouwbare financieel bemiddelaar om jouw auto te kunnen financieren via een consumptief krediet? Kies dan voor een ervaren en betrouwbare partner. De Autofinancier staat voor je klaar om te zorgen dat je een passend consumptief krediet kunt afsluiten bij een van de aangesloten geldverstrekkers voor jouw droomauto. Bezoek onze website en vraag eenvoudig een voorstel aan! 

Tweedehands private lease
Gratis voorstel
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment
Even geduld a.u.b.