Hoe werkt Financial Lease?

De betekenis van Financial Lease is wellicht al bekend bij u, maar hoe werkt Financial Lease eigenlijk?

,-per maand Gratis voorstel
De betekenis van Financial Lease is wellicht al bekend bij u, maar hoe werkt Financial Lease eigenlijk? Financial lease lijkt op het aanschaffen van een nieuwe auto met geleend geld. U bent direct economisch eigenaar van de auto en de leasemaatschappij financiert de auto voor u, terwijl u in maandelijkse termijnen terugbetaalt. Financial lease is bedoeld voor de zakelijke markt. U kunt de leasekosten zakelijk aftrekken. Na afloop van de termijnen bent u juridisch eigenaar van de auto.

Hoe werkt Financial Lease ten opzichte van Private Lease?

Er zijn verschillende vormen leasevormen. De Autofinancier helpt graag ondernemers met Financial Lease. Hoe werkt Financial Lease? Bij zowel Financial Lease als Private Lease betaalt u een vast bedrag per maand om in een nieuwe auto te rijden. Het grootste verschil tussen deze leasevormen is dat financial lease zich richt op de zakelijke markt, terwijl private lease geschikt is voor particulieren. Daarnaast bent u bij Financial Lease direct economisch eigenaar van de auto. Met Financial Lease wordt u uiteindelijk volledig eigenaar van de auto. Bovendien kunt u als ondernemer diverse kosten aftrekken. Wel raden wij aan om dit altijd te bespreken met uw boekhouder of accountant. 

Ten eerste mag u het volledige bedrag dat u aan rente betaalt van de winst aftrekken. Kiest u voor een volledig elektrisch aangedreven lease auto? Dan kan u ook gebruikmaken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Voor auto’s met een grijs teken is er nog de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Ten slotte schrijft u af op de leasewagen en kunt u dit bedrag van de winst aftrekken. Hiervoor maakt u een inschatting van de vermoedelijke gebruiksduur en restwaarde.

Het leasen van van een auto zorgt ervoor dat u een nieuwe auto kunt rijden zonder dat dit in één keer een grote som geld kost. Nu heeft u een antwoord op de vraag: hoe werkt Financial Lease. De Autofinancier helpt u om een leasecontract af te sluiten tegen de beste voorwaarden.

Zakelijk leasen via De Autofinancier

U kunt bij De Autofinancier terecht voor zowel particuliere als zakelijke financieringen en verzekeringen. Allereerst bepaalt u hoeveel u wilt leasen. U geeft aan of u ondernemer of particulier bent, hoe hoog het gewenste leasebedrag is, of er sprake is van een slottermijn en hoe lang het contract loopt. Vervolgens vult u uw persoonlijke gegevens en adresgegevens in met in de laatste stap indien nodig enkele aanvullende gegevens. U ontvangt een gratis offerte met daarin de mogelijkheden voor financial lease besproken.

Persoonlijke lening

Wilt u uw nieuwe auto financieren zonder dat u wellicht voor verrassingen komt te staan? Met een persoonlijke lening van De Autofinancier weet u waar u gedurende de looptijd van uw lening aan toe bent. U ontvangt een lening tegen de beste voorwaarden, waarmee u de auto aan kunt schaffen die u wenst. Met financial lease kunt u meestal kiezen uit een beperkt aantal modellen. Door voor een persoonlijke lening te kiezen, krijgt u meer vrijheid in uw keuzes. Indien u spaargeld heeft kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om dit in te leggen en het bedrag dat u tekort komt voor uw droomauto aan te vullen met een persoonlijke lening. 


Bij De Autofinancier kennen wij alle kredietmaatschappijen en hun voorwaarden. Hierdoor gaan wij altijd op zoek gaan naar de lening die het best bij uw persoonlijke situatie past. Wist u dat wij er vrijwel altijd in slagen om een passende aanbieding te vinden dankzij de samenwerking met meerdere geldverstrekkers? Wilt u dit ook? Vraag direct een vrijblijvende aanvraag aan via het formulier of bel ons direct.
Gratis voorstel
© 2023 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door Websentiment
Even geduld a.u.b.
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?