Financial Lease zakelijk

In veel gevallen kopen mensen een auto voor de zaak, maar je kunt er ook voor kiezen om een (bedrijfs)auto te leasen. Met een Financial Lease zakelijk hoef jij niet in één keer een dure investering te doen. Je kunt het geld houden voor je onderneming om andere investeringen te doen. Dit maakt financial lease zakelijk zeer aantrekkelijk voor  ondernemers, waaronder ZZP'ers. 
Financial Lease zakelijk leasen

,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
De meeste ondernemers kopen een auto voor de zaak door een (bedrijfs)auto te leasen. Als je een auto gaat leasen op zakelijk vlak, dan wordt dit een Financial Lease zakelijk genoemd. In dit artikel gaan we hier dieper op in. Wat houdt Financial Lease zakelijk in? Wat zijn de voordelen van Financial Lease zakelijk?

Hoe werkt financial lease zakelijk?

Er zijn verschillende manieren waarop je een auto kunt leasen. Je hebt bijvoorbeeld operational lease. Dit betekent dat jij geen juridische of economische eigenaar van de auto wordt. Je betaalt een vast bedrag per maand en je hoeft niet zelf de verzekeringen af te sluiten. Daarnaast bestaat er ook Financial Lease. In principe werkt dit hetzelfde, maar er zijn toch wel enkele verschillen te constateren. Een belangrijk verschil is dat je bij Financial Lease zakelijk uiteindelijk wel eigenaar van de auto wordt. Je leent dus in principe een bedrag en gaat dat dan vervolgens afbetalen. Hiervoor sluit je een contract af met een kredietverstrekker. Nadat het contract is afgelopen, is de auto niet alleen economisch in je bezit, maar ook juridisch. Na de leasetermijn is de auto officieel van jou.

De voordelen van financial lease zakelijk

Eén voordeel is al in de vorige alinea benoemd. Namelijk dat na het verstrijken van de leasetermijn de auto officieel van jou wordt. Maar er zijn nog meer voordelen waar je aan kunt denken en die goed zijn voor je bedrijf, waaronder verschillende fiscale voordelen: 

1) Fiscale voordelen bij financial lease zakelijk

Naast het afbetalingsbedrag moet je ook rente betalen. Een belangrijk voordeel is dat je deze rente kunt aftrekken van je bedrijfskosten. Dit zorgt ervoor dat de fiscale kosten worden gedrukt, met als gevolg dat je meer overhoudt en minder belasting hoeft te betalen. Daarnaast kom je ook in aanmerking voor investeringsaftrek, afschrijving en het terugvorderen van BTW. 

2) Elektrische auto zakelijk leasen via financial lease? Nog meer voordelen

Tegenwoordig moeten we allemaal rekening houden met het milieu. Daarom rijden steeds meer mensen in een elektrische auto en profiteren van de voordelen. Je bent bijvoorbeeld veel minder geld kwijt aan brandstof. Maar er zijn nog veel meer voordelen aan een elektrische (bedrijfs)auto. Als je een elektrische auto gaat leasen, kun je profiteren van nog meer soorten aftrekposten. Daarbij kun je denken aan de Milieu-investeringsaftrek (MIA), Korte investeringsaftrek (KIA) en Vamil. Een groot gedeelte van het aankoopbedrag van je auto kun je dan aftrekken. Vraag dit vooral even na bij je boekhouder of accountant. 

Extra kosten voor financial lease zakelijk

Een belangrijk voordeel van financial lease zakelijk is dat je na de leasetermijn ook juridisch eigenaar wordt, maar je bent tijdens de gehele leaseperiode al wel economisch verantwoordelijk voor de auto. Dit is een voordeel, maar kan ook een nadeel zijn. Je bent verantwoordelijk voor de verzekeringskosten, onderhoudskosten en eventuele overige bijkomende kosten. Dit is bij een operational lease bijvoorbeeld niet het geval. Daarnaast moet je rekening houden met afschrijving omdat de waarde van het voertuig vermindert. Eenvoudig een financial lease zakelijk aanvragen

Een financial lease zakelijk contract kan eenvoudig worden aangevraagd via de website van De Autofinancier. In slechts zeven stappen is het al mogelijk om jouw bedrijfsauto te leasen. Deze zeven stappen leggen we hieronder uit.

  1. Stap 1: Op ons Financial Lease portaal van De Autofinancier, Occasionvoorraad.nl, staan meer dan 50.000 occasions waaruit jij kunt kiezen voor een Financial Lease zakelijk. Vind hier jouw bedrijfsauto.
  2. Stap 2: Zodra jij jouw voertuig hebt gevonden voor een Financial Lease zakelijk is het mogelijk om een voorstel aan te vragen. Dit kan via de website, maar ook telefonisch via 088 050 18 50.
  3. Stap 3: De bank gaat jouw aanvraag beoordelen.
  4. Stap 4: Is de bank akkoord en ben jij ook tevreden over het voorstel? Dan kun je een afspraak maken voor een proefrit.
  5. Stap 5: Rijd de auto zoals je had gehoopt? Dan kunnen we over naar de stap om het Financial Lease zakelijk contract te ondertekenen.
  6. Stap 6: De bank maakt het geld over naar het autobedrijf.
  7. Stap 7: Jij kunt jouw auto ophalen! 

Wil jij graag een financial lease zakelijk aanvragen? De Autofinancier helpt je graag verder! Doe direct een aanvraag via het aanvraagformulier of bel direct naar 088 050 18 50. 


Financial lease zakelijk
Gratis voorstel
© 2023 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door Websentiment
Even geduld a.u.b.
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?