Financial Lease zakelijk

In veel gevallen kopen mensen een auto voor de zaak, maar je kunt er ook voor kiezen om een (bedrijfs)auto te leasen. Als je een auto gaat leasen op zakelijk vlak, dan wordt dit een financial lease zakelijk genoemd. In dit artikel gaan we hier dieper op in. Wat houdt Financial Lease zakelijk in? Wat zijn de voordelen van Financial Lease zakelijk?

Financial Lease zakelijk: hoe werkt het

Er zijn verschillende manieren waarop je een auto kunt leasen. Je hebt bijvoorbeeld operational lease. Dit betekent dat jij geen juridische of economische eigenaar van de auto wordt. Je betaalt een vast bedrag per maand en je hoeft niet zelf de verzekeringen af te sluiten. Daarnaast bestaat er ook Financial Lease. In principe werkt dit hetzelfde, maar er zijn toch wel enkele verschillen te constateren. Een belangrijk verschil is dat je bij Financial Lease zakelijk uiteindelijk wel eigenaar de van de auto wordt. Je leent dus in principe een bedrag en gaat dat dan vervolgens afbetalen. Hiervoor sluit je een contract af en daar houden jullie beide aan. Nadat het contract is afgelopen, is de auto niet alleen economisch in je bezit, maar ook juridisch. Na de leasetermijn is de auto officieel van jou.

De voordelen van financial lease zakelijk

Eén voordeel is al in de vorige alinea benoemd. Namelijk dat na het verstrijken van de leasetermijn de auto officieel van jou wordt. Maar er zijn nog meer voordelen waar je aan kunt denken en die goed zijn voor je bedrijf, waaronder verschillende fiscale voordelen:

1) Fiscale voordelen

Naast het afbetalingsbedrag moet je ook rente betalen. Een belangrijk voordeel is dat je deze rente kunt aftrekken van je bedrijfskosten. Dit zorgt ervoor dat de fiscale kosten worden gedrukt, met als gevolg dat je meer overhoudt en minder belasting hoeft te betalen. Daarnaast kom je ook in aanmerking voor investeringsaftrek, afschrijving en het terugvorderen van BTW.

2) Elektrische auto? Nog meer voordelen

Tegenwoordig moeten we allemaal rekening houden met het milieu. Daarom rijden steeds meer mensen in een elektrische auto en ondervinden zij daar ook de voordelen van. Je bent bijvoorbeeld veel minder geld kwijt aan brandstof, maar er zijn nog veel meer voordelen aan een elektrische (bedrijfs)auto. Als je een elektrische auto gaat leasen, kun je profiteren van nog meer soorten aftrekposten. Daarbij kun je denken aan de Milieu-investeringsaftrek (MIA), Korte investeringsaftrek (KIA) en Vamil. Een groot gedeelte van het aankoopbedrag van je auto kun je dan aftrekken van de belasting. Vraag dit vooral even na bij jouw boekhouder of accountant.

Extra kosten

Een punt van financial lease is dat na de leasetermijn de auto weliswaar ook juridisch van jou wordt, maar je bent tijdens de gehele leaseperiode al wel economisch verantwoordelijk voor de auto. Dit is een voordeel, maar kan ook een nadeel zijn. Je bent verantwoordelijk voor de verzekeringskosten, onderhoudskosten en eventuele overige bijkomende kosten. Dit is bij een operational lease bijvoorbeeld niet het geval. Daarnaast kan het zijn dat het voertuig in waarde vermindert.

Wil jij graag een Financial Lease zakelijk aanvragen? De Autofinancier helpt je graag verder! Doe direct een aanvraag via het aanvraagformulier of bel direct naar 088 050 18 50.

Financial lease zakelijk
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.