Financial lease berekenen voor ondernemers

,-per maand Gratis voorstel
Gratis voorstel
Gratis voorstel aanvragen
Je hoeft alleen nog maar de verplichte velden in te vullen (*)
Gratis voorstel aanvragen
Je hoeft alleen nog maar de verplichte velden in te vullen (*)
Het kenteken is niet bekend

Mocht je ook andere voorstellen van ons willen ontvangen voor de auto of de financiering dan kun je hieronder laten weten wat je wenst. Hiervoor hoef je geen aparte aanvraag in te vullen.

Een auto lening met behulp van financial lease voor ondernemers

Jij bent ondernemer en wil graag een nieuwe auto aanschaffen. Het bedrag dat hiermee gemoeid is, is een grote investering. Dit geld houd je liever om te investeren in je bedrijf. Dan is het afsluiten van een auto financiering bij De Autofinancier de oplossing voor jou. Door een auto financiering af te sluiten kan je jouw vermogen behouden voor je onderneming, maar rij jij wel in jouw droomauto die je voor ogen hebt. De financiering van de occasion betaal je terug in termijnen, terwijl je zelf al direct de economische eigenaar bent. Op deze pagina vertellen we je meer over de mogelijkheden van een autofinanciering voor zakelijke rijders.
Financial Lease voor ondernemers

Financial Lease: wat houdt deze auto financiering in?

Financial lease is een auto financiering voor ondernemers. Daarmee kan je als ondernemer zakelijk een auto leasen waarbij je direct economisch eigenaar bent. Het financieringsbedrag betaal je in een vooraf afgesproken aantal termijnen terug aan de bank. Het is de populairste vorm van financieren voor ondernemers.

Wat zijn de voordelen van een auto financiering met een Financial Lease?

Wat zijn de voordelen van een auto financiering, ook wel Financial Lease, voor een ondernemer? Wij sommen de voordelen graag voor je op:
 • Binnen een paar dagen rij je in een nieuwe occasion, zonder vermogen uit je onderneming te onttrekken. Je vermogen blijft beschikbaar om te ondernemen.
 • Er zijn geen verborgen kosten, je weet vooraf welke kosten je gaat maken. Je bepaalt vooraf wat de hoogte is van je maandelijkse termijnbedrag en de looptijd van de lening.
 • Heb je te maken met een financiële meevaller? Deze mag je gebruiken om versneld af te lossen. Echter zit hier geen rentevoordeel aan.
 • Profiteer van verschillende fiscale voordelen. Zoals renteaftrek, investeringsaftrek en afschrijving. Daarnaast is het ook mogelijk om de BTW terug te vorderen indien het een BTW auto betreft.
 • Het voertuig is direct van jou, jij bent de economische eigenaar. Na de betaling van de laatste termijn ben je ook juridisch eigenaar.
 • Rij het aantal kilometers dat je wil, je hebt geen last van een kilometerbeperking.

Hoe vraag ik een Financial Lease aan als ondernemer?

 • Stap 1: Kies de auto die bij jou past
  Laten we beginnen bij het begin, het kiezen van de perfecte auto. We werken samen met alle autobedrijven in Nederland voor het verzorgen van je auto financiering.
 • Stap 2: Vraag je voorstel aan
  Heb jij de perfecte auto gevonden? Dan is het tijd om een voorstel aan te vragen. Je kunt een voorstel aanvragen via deze pagina, maar je kunt ook bellen naar 088 050 1852. Onze adviseurs gaan direct voor je aan de slag gaan
 • Stap 3: Jouw aanvraag is in behandeling
  De bank beoordeelt jouw aanvraag. Tijdens deze beoordeling wordt jouw bedrijf getoetst.
 • Stap 4: Plan een proefrit in
  Zodra we een akkoord hebben van de bank, nemen wij contact met jou op om het voorstel te bespreken. Na akkoord kan jij een afspraak maken voor een proefrit. In de tussentijd vragen wij de lease overeenkomst op.
 • Stap 5: Onderteken het contract
  Zodra jij de leaseovereenkomst van ons hebt ontvangen, stuur je die zo snel mogelijk ondertekend retour.
 • Stap 6: De bank maakt het geld over
  De bank maakt het geld over naar het autobedrijf waar je je nieuwe auto koopt.
 • Stap 7: Je kan een afspraak maken om de auto op te halen
  Gefeliciteerd, de auto financiering is rond! We wensen jou veel veilige kilometers namens het gehele team van De Autofinancier.

Tips: Waar moet je op letten bij een Financial Lease?

Bij De Autofinancier begrijpen we dat een auto financiering afsluiten niet iets is wat je dagelijks doet. Misschien is dit wel je eerste keer? Daarom geven we je graag een aantal waardevolle tips mee, waardoor het zakelijk leasen van een auto met een Financial Lease makkelijker gaat.

Tip 1: Weet hoe het maandbedrag van je contract tot stand komt

Een auto leasen op basis van een Financial Lease betekent dat je de auto afbetaalt in termijnen. Om een goede keuze te maken is het belangrijk om te weten hoe het maandbedrag (de termijn) is opgebouwd. Een laag maandbedrag hoeft niet te betekenen dat het de beste deal is. Let hierbij bijvoorbeeld op de looptijd van de lening en de hoogte van het slottermijn. Wil je liever advies? Onze adviseurs helpen je graag bij deze berekening.

Tip 2: Een hogere slottermijn kan interessant zijn

Stel dat je inkomsten als ondernemer nu wat beperkt zijn, maar je verwacht dat je inkomsten flink toe gaan nemen in de toekomst? Dan kan het interessant zijn om een hogere slottermijn af te spreken. Dit is het bedrag wat je betaalt aan het einde van de looptijd van je Financial Lease contract. Een hogere slottermijn zorgt voor een lager maandbedrag. Let wel op dat je over de slottermijn rente betaalt. Houd daarnaast rekening met de verwachte restwaarde van jouw auto. Het zou zonde zijn als de auto straks minder waard is dan de slottermijn. Zoek dus goed uit of een hogere slottermijn interessant kan zijn voor jou. Wil je liever advies? Onze adviseurs helpen je graag bij deze berekening.

Tip 3: Verlaag het maandbedrag met een langere looptijd

Bij het leasen van een auto met een Financial Lease wil jij natuurlijk jouw droomauto voor het beste maandbedrag. Stel dat je jouw droomauto hebt gevonden, maar je vindt het maandbedrag te hoog dan is het goed om te weten dat de looptijd van het contract invloed heeft op het maandbedrag. Door met de looptijd te spelen heb je in sommige gevallen een lager maandbedrag. Daar zijn regels aan verbonden. Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van een Financial Lease? Neem gerust contact met ons op via de calculator of bel naar 088 050 1852.
© 2023 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door Websentiment
Even geduld a.u.b.