Wat houdt Financial Lease in?

Heeft u een eigen onderneming of bent u werkzaam als ZZP'er? Een goede en betrouwbare auto is  belangrijk voor uw business. Zeker als u regelmatig bij klanten op bezoek gaat. Maar wat nu wanneer u een nieuwe auto moet aanschaffen.

,-per maand Gratis voorstel
Heeft u een eigen onderneming of bent u werkzaam als ZZP'er? Een goede en betrouwbare auto is  belangrijk voor uw business. Zeker als u regelmatig bij klanten op bezoek gaat. Maar wat nu wanneer u een nieuwe auto moet aanschaffen. U kunt deze betalen vanuit uw bedrijf mits daar voldoende ruimte voor is. Veel ondernemers geven er de voorkeur aan om hun opgebouwde vermogen en liquide middelen vrij te houden voor investeringen in hun bedrijf. In dit geval kunt u ervoor kiezen om een Financial Lease contract af te sluiten voor de financiering van uw auto. Maar wat houdt Financial Lease in? In dit artikel gaan we daar verder op in en bespreken wij de voordelen van financial lease voor zakelijke rijders.

Financial Lease: wat houdt financial lease in?

Financial Lease is een vorm van leasen, maar heeft wel degelijke verschillen ten opzichte van andere leasevormen. Bij Financial Lease wordt u direct de economische eigenaar van het voertuig. Dit is bij andere vormen van lease, zoals Operational Lease, niet het geval. Bij Operational Lease huurt u een auto en krijgt u deze auto niet officieel in bezit. Bij Financial Lease kunt u er voor kiezen om een deel van de aankoop uit eigen middelen te betalen, de aanbetaling. De rest van het aankoopbedrag kunt u vervolgens financieren met behulp van financial lease. Hiervoor wordt een leasecontract opgesteld. Hierin stelt u samen met de tussenpersoon op wat de betalingstermijnen zijn, de aanbetaling en de slottermijn. Zo weet u exact aan welke verplichtingen u moet voldoen. U bent direct economische eigenaar. Dit houdt ook in dat u zelf verantwoordelijk bent voor de brandstof, verzekeringen en andere bijkomende kosten. Na het afbetalen van het slottermijn bent u ook juridische eigenaar. Na deze termijn is het voertuig officieel van u. Bij Financial Lease kunt u kiezen uit een groot aanbod aan auto's voor (zakelijke) rijders. Niet alle auto’s komen in aanmerking voor financial lease. De adviseurs van De Autofinancier kunnen u daar meer over vertellen.


Wat houdt Financial Lease in: de voordelen

Hierboven hebben we uitgelegd wat financial lease precies inhoudt, maar wat zijn nu de voordelen van Financial Lease? Allereerst is het een leasevorm waarbij u kunt profiteren van een aantal fiscale voordelen. De kosten die u maakt kunt u namelijk opvoeren als kosten. Dit heeft als gevolg dat uw winst wordt gedrukt waardoor u minder belasting betaald.
 
Daarnaast hoeft u geen jaarcijfers te overleggen om een financial lease af te sluiten. Het is dus een prettige leasevorm als u net bent gestart als ondernemer. 

Een ander voordeel is dat u uiteindelijk ook eigenaar van de auto wordt. Het is dus een investering in de toekomst. Een punt bij leasen is dat veel mensen denken dat leasen gewoon een verkapte vorm van huren is. Dat is bij deze vorm van leasen niet het geval waardoor veel ondernemers kiezen voor deze leasevorm. 

De Autofinancier

De Autofinancier is al jarenlang het vertrouwde adres voor alles wat met het financieren van een auto te maken heeft. Wij werken samen met meerdere geldverstrekkers en slagen er vrijwel altijd in om een passende aanbieding te vinden met de meest aantrekkelijke rente. Bij De Autofinancier helpen wij dagelijks ondernemers met het aanvragen van een Financial Lease. 

Uw aanvraag kunt u eenvoudig doen via het aanvraagformulier. Bepaal uw eigen leasetermijn en verstuur uw aanvraag. Tevens is het ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen via 088 050 18 50.
Gratis voorstel
© 2023 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door Websentiment
Even geduld a.u.b.
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?