Auto financiering berekenen als particulier

,-per maand Gratis voorstel
Gratis voorstel aanvragen
Je hoeft alleen nog maar de verplichte velden in te vullen (*)
Gratis voorstel aanvragen
Je hoeft alleen nog maar de verplichte velden in te vullen (*)

Als het kenteken al bekend is vul dat dan hier in om vertraging te voorkomen.

Mocht je ook andere voorstellen van ons willen ontvangen voor de auto of de financiering dan kun je hieronder laten weten wat je wenst. Hiervoor hoef je geen aparte aanvraag in te vullen.

Sluit een auto lening af als particulier

Wil je graag een nieuwe auto kopen, maar heb je onvoldoende financiële middelen voorhanden om de auto te betalen? Het afsluiten van een auto financiering bij De Autofinancier is dan de ideale oplossing voor jou. Door een auto financiering af te sluiten, betaal je niet in één keer een groot bedrag, maar betaal je terug in termijnen en rijd je toch in de auto die je voor ogen hebt. Wie denkt dat een auto financiering alleen geschikt is voor ondernemers heeft het mis. Ook jij als particulier kan middels een persoonlijke lening (consumptief krediet) jouw droomauto kopen! Op deze pagina beantwoorden we al jouw vragen.

Hoe vraag ik een auto financiering aan als particulier?

Ook als particulier is het mogelijk om een auto financiering aan te vragen. Laat jouw spaargeld nog even op de bank staan, maar rij toch in je nieuwe auto. Als particulier kan je een auto financieren door middel van een persoonlijke lening, oftewel een consumptief krediet. Je komt met deze financieringsvorm niet voor verrassingen te staan, omdat je precies weet waar je aan toe bent. Het bedrag dat je maandelijks moet betalen staat vast, maar ook de rente en de looptijd.

Door 7 eenvoudige stappen te doorlopen, vraag je als particulier een auto financiering aan.
 • Stap 1
  Via de website kun je een voorstel aanvragen, maar je kunt ook bellen naar 088 050 1852.
 • Stap 2
  De gewenste looptijd en het maandbedrag worden met jou besproken.
 • Stap 3
  Wij gaan voor je aan de slag. We vragen meerdere voorstellen op bij verschillende banken, zodat we deze met je kunnen bespreken en het best passende voorstel kunnen kiezen.
 • Stap 4
  We sturen het contract naar je toe.
 • Stap 5
  Ben je akkoord? Stuur het getekende contract naar ons terug.
 • Stap 6
  De bank maakt het geld naar jou of naar de rekening van het autobedrijf over.
 • Stap 7
  Maak een afspraak om je auto op te halen.

  Wij wensen je veel veilige kilometers!

Wat zijn de voordelen van een auto financiering?

Wat zijn de voordelen van een auto financiering? Wij sommen de voordelen graag voor je op:
 • Binnen een paar dagen rij je in je nieuwe occasion, zonder je spaargeld te gebruiken.
 • Er zijn geen verborgen kosten, je weet vooraf welke kosten je gaat maken. Je bepaalt vooraf wat de hoogte is van je maandelijkse termijnbedrag en de looptijd van je lening.
 • Heb je te maken met een financiële meevaller? Deze mag je gebruiken om versneld af te lossen.
 • Het voertuig is direct van jou
 • Rij het aantal kilometers dat je wil, je hebt geen last van een kilometerbeperking.

Wat houdt een auto financiering in?

Een auto financiering kan je afsluiten middels een persoonlijke lening. Dit zorgt ervoor dat jij de auto koopt en direct eigenaar bent, maar je betaalt de auto af in termijnen. Het financieren van een auto met een persoonlijke lening (consumptief krediet) is hierdoor zeer populair.

Tips: Waar moet je op letten bij een auto financiering?

Bij De Autofinancier begrijpen we dat een auto financiering afsluiten niet iets is wat je dagelijks doet. Wellicht is het de eerste keer dat je een auto financiering gaat afsluiten. We geven je graag een aantal tips mee, waardoor het afsluiten van een auto financiering wat makkelijker gaat. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Tip 1: Een auto financiering eerder aflossen

Mocht je een financiële meevaller hebben en wil je graag wat meer aflossen let dan op de voorwaarden. Bij sommige kredietverstrekkers betaal je hier een boete voor. Mocht je twijfelen dan kan je onze adviseurs om advies vragen.

Tip 2: De looptijd van de auto financiering

Als je een auto financiering afsluit kun je zelf de looptijd bepalen van het contract. Kies altijd een looptijd die korter is dan de levensduur van de auto. Zo voorkom je dat je aanvraag wordt afgewezen door de bank. Zij controleren je aanvraag hierop.

Tip 3: De maandelijkse kosten van jouw auto financiering

Kom niet voor onverwachte kosten te staan, weet wat je maandelijks moet aflossen. Bereken jouw optimale maandprijs in onze calculator. Zo weet je direct of dit binnen jouw financiële plaatje past. Wil je liever een advies? Onze financieringsadviseurs helpen je graag bij deze berekening.
Auto financiering voor particulieren
Rekenvoorbeeld:
Totale kredietbedrag Termijnbedrag (Per maand) Jaarlijks kostenpercentage (JKP) Duur kredietovereenkomst (In maanden) Totale door consument te betalen bedrag
€5.000,- €100,- 7,90% 60 €6.035,-
€15.000,- €289,- 5,90% 60 €17.309,40

Genoemde voorbeelden zijn op basis van een Persoonlijke Lening, de rente staat hierbij vast. Het bijbehorend jaarlijks kosten percentage (JKP) is afhankelijk van uw persoonlijke (financiële) situatie en hoogte van het leenbedrag. In het JKP komen alle kosten van het krediet tot uitdrukking. AFM: 12.004.269. Toetsing en registratie BKR te Tiel. Andere maandbedragen en kredietbedragen zijn in overleg mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 088 050 18 50.

© 2022 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door Websentiment
Even geduld a.u.b.