Let goed op waar u uw financiële zaken regelt!

Is het u wel eens overkomen? U heeft per direct een auto nodig, maar u heeft het geld niet in een oude sok zitten. Op internet wordt er veel geadverteerd met aanbiedingen voor het afsluiten van leningen zonder BKR-toetsing. Dit is niet wat het lijkt...
oranje auto en man

166,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
Is het u wel eens overkomen? U heeft een auto nodig, maar u heeft het geld niet in een oude sok zitten. Op internet wordt er veel geadverteerd met aanbiedingen voor het afsluiten van leningen zonder BKR-toetsing. Als u of uw partner een BKR-registratie heeft, dan begrijpen wij dat het aanlokkelijk klinkt om met een registratie toch een lening af te kunnen sluiten. Maar let op,  legaal is dit boven een bedrag van €250,- en een looptijd langer dan 1 maand niet mogelijk.

Lees onderstaand verhaal aandachtig door en laat u niet voor de gek houden door aanbieders of bemiddelaars zonder vergunning!

Bureau Krediet Registratie
BKR staat voor Bureau Krediet Registratie, een onafhankelijke stichting gevestigd in Tiel die van iedere lening die in Nederland wordt verstrekt bijhoudt of er op tijd betaald wordt. Tevens wordt in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) bijgehouden of het betaalgedrag in orde is. Het BKR is enerzijds bedoeld om consumenten te beschermen tegen overkreditering en anderzijds om financiële instellingen te beschermen tegen consumenten die het niet meer kunnen betalen.

Negatieve registratie
Het kan zijn dat u of uw partner door bepaalde omstandigheden in het verleden een negatieve registratie bij BKR heeft opgelopen. Vijf jaar na het beëindigen van een krediet wordt de BKR registratie verwijderd. Vanaf dan wordt een eventuele nieuwe aanvraag weer beoordeeld door banken. In de tussentijd is het voor particulieren helaas niet mogelijk om geld te lenen.

Let op! Laat u niet verleiden
Wij willen u waarschuwen, omdat de verleiding als u (tijdelijk) in een lastige financiële positie zit groot kan zijn. Er zijn op dit moment illegale kredietaanbieders actief. De zogenaamde ‘kredietaanbieder’ laat consumenten bijvoorbeeld administratiekosten betalen en laat daarna niks meer van zich horen. Met verschillende verhalen proberen de illegale kredietaanbieders consumenten financieel te benadelen.

Geen kosten
Voor het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet worden nooit kosten in rekening gebracht! Denk goed na voordat u in gaat op een dergelijke advertentie op internet.

Heeft u liever contact met een betrouwbare partij als het gaat om uw financiën? Als het voor u verantwoord en mogelijk is dan zijn wij graag uw partner, maar u kunt ook bij ons terecht voor advies zonder verdere verplichtingen.

N.B. Bij Financial Lease gelden er andere regels. Als u zelfstandig ondernemer bent dan kan de aanvraag wel in behandeling worden genomen ondanks een eventuele negatieve registratie. Neem eens vrijblijvend contact met ons op om te kijken welke voorwaarden op u van toepassing zijn. 
Gratis voorstel
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment
Even geduld a.u.b.