Toenemende populariteit van elektrische voertuigen in Nederland

In januari steeg de verkoop van nieuwe personenauto's in Nederland, met een opvallende toename in populariteit van elektrische auto's (EV), volgens rapporten van brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging. Bert de Kroon, voorzitter van BOVAG Autodealers, merkte op: "De EV lijkt steeds meer terrein te winnen.
elektrische auto laden
166,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
"Het aantal nieuw geregistreerde wagens bedroeg in totaal 34.477, wat een stijging van 5,5 procent betekent ten opzichte van het voorgaande jaar. Vergeleken met december was er zelfs een toename van bijna 30 procent in registraties.

Het marktaandeel van volledig elektrische auto's (EV) steeg aanzienlijk, van 15,5 procent in januari vorig jaar naar 25,3 procent vorige maand. Hybride voertuigen namen ook toe naar 43,9 procent, vergeleken met 36 procent een jaar eerder. Daarentegen daalde het marktaandeel van benzineauto's naar 29,5 procent, bijna 47 procent minder dan een jaar eerder.

De Kroon merkte op: "We starten het jaar met optimisme. Consumenten streven naar duurzaamheid en er is momentum, maar er is een duidelijke behoefte aan consistent en transparant overheidsbeleid binnen de gehele markt. Er is een grote voorraad, korte wachttijden en het aanbod wordt steeds diverser."

Toyota was het automerk met de meeste registraties, met 2896 voertuigen en een marktaandeel van 8,4 procent. Het meest geregistreerde model was de Tesla Model Y, met 1141 stuks, wat overeenkomt met 3,3 procent van de markt.

Bron: ANP
Gratis voorstel
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment
Even geduld a.u.b.