Autoverkoop EU stijgt veertiende maand op rij

In september is de verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie opnieuw gestegen, waarmee de groei al veertien opeenvolgende maanden aanhoudt, volgens de brancheorganisatie ACEA.
vrouw in auto met zon
166,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
In totaal zijn er vorige maand 861.062 nieuwe auto's geregistreerd in de EU, wat neerkomt op een toename van iets meer dan 9 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. Gedurende de eerste drie kwartalen van dit jaar bedroeg de totale verkoop bijna 8 miljoen auto's, wat een stijging van 17 procent betekent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

In Nederland steeg de verkoop sinds het begin van het jaar met bijna 29 procent, met bijna 289.000 nieuwe auto's op de markt. Vorig jaar werden de verkoopcijfers zwaar beïnvloed door leveringstekorten van onderdelen zoals microchips. Deze problemen zijn inmiddels opgelost, wat heeft geleid tot aanzienlijk meer beschikbare auto's.

ACEA merkt echter op dat het verkoopniveau van vóór de coronapandemie nog niet is bereikt, gezien het feit dat in 2019 in de EU 10 miljoen nieuwe personenauto's zijn verkocht. Wat betreft het marktaandeel van verschillende aandrijfbronnen in september, vertegenwoordigden volledig elektrische auto's bijna 15 procent van de markt. Hybride auto's maakten meer dan 27 procent uit, terwijl benzineauto's goed waren voor 34 procent en dieselauto's bijna 13 procent van de markt besloegen, aldus ACEA.

Bron: ANP
Gratis voorstel
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment
Even geduld a.u.b.