Kia onthult vijf nieuwe elektrische bestelauto's

De PV5, met drie onthulde concepten, is Kia's primeur als de allereerste elektrische bestelauto die wereldwijd in 2025 wordt gelanceerd.
elektrische bestelbusjes
166,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
Kia heeft op de CES-techbeurs in Las Vegas vijf conceptversies geïntroduceerd van hun nieuwe reeks elektrische bestelauto’s. Deze voertuigen zijn ontwikkeld op basis van Kia’s modulaire PBV-architectuur (Platform Beyond Vehicle). De introductie van deze modellen staat gepland vanaf 2025, zoals aangekondigd door het bedrijf.

De PV5, waarvan drie concepten zijn onthuld, markeert de primeur als de allereerste wereldwijde lancering van een elektrische bestelauto door Kia in 2025. Deze elektrische bus wordt aangeboden in verschillende lengte- en hoogtevarianten, inclusief een chassiscabine, evenals een personenversie geschikt voor de taxibranche. Na de PV5 zullen de grotere PV7 en een compacte PV1 voor stadsvervoer volgen.

Dankzij de PBV-architectuur en de ‘easy swap’ technologie kunnen de nieuwe bestelauto’s worden aangepast met uitwisselbare ombouwmogelijkheden. Hierdoor kan de auto overdag bijvoorbeeld als taxi fungeren en ’s avonds als bestelbus, of zelfs als camper, aldus Kia.

Connectiviteit is een belangrijk aandachtspunt voor het Koreaanse merk, dat met zijn SDx-strategie (software-to-everything) sterk inzet op betere verbindingen tussen voertuigen en externe databronnen, zoals routeplanning. Dit moet wagenparkbeheerders helpen hun vloot efficiënter te beheren, wat naar verwachting zal leiden tot kortere downtime en lagere kosten voor voertuigen. Het bedrijf laat weten: ‘Uiteindelijk zullen de PBV’s evolueren naar een AI-mobiliteitsplatform dat samenwerkt met gebruikers en ervoor zorgt dat de voertuigen altijd up-to-date zijn.’

Kia is overtuigd dat deze vernieuwende benadering van de traditionele bestelauto ondernemers beter kan ondersteunen bij het vervullen van hun mobiliteitsbehoefte door het beperkte en eenzijdige aanbod van de auto-industrie te omzeilen.

Bron: Automotive online
Foto: Kia
Gratis voorstel
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment
Even geduld a.u.b.