Alles over het juridisch eigendom

Ontdek in dit artikel hoe het concept van juridisch eigendom essentieel is voor jouw lease-ervaring bij De Autofinancier.
Vrouw juridisch eigendom van auto

166,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
Juridisch eigendom vormt de basis van alle financiële leaseovereenkomsten bij De Autofinancier. Het begrip, dat de kern vormt van onze leasecontracten, is een duidelijk begrip van de rechten en verplichtingen van onze klanten. In dit artikel duiken we dieper in op het juridisch eigendom en onthullen we hoe deze term van invloed is op jouw ervaring met het leasen van een auto via De Autofinancier. Geïnteresseerd? Lees dan snel verder.

Wat is juridisch eigenaarschap?

Juridisch eigenaarschap in de wereld van autofinanciering draait om wie de wettelijke rechten op een voertuig bezit, een factor die bepalend is bij zaken als schade, diefstal of verkoop van de auto. Deze vorm van eigenaarschap brengt bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee, zoals het onderhouden van de auto en het naleven van wettelijke vereisten, zoals een verzekering en belastingen. De 'juridisch eigenaar' is de partij die officieel als eigenaar staat geregistreerd, of dat nu een individu, een bedrijf of een financieringsinstelling is. Deze status geeft volledige controle over en beslissingsrecht op het voertuig, waardoor het een belangrijke factor is.

Financial lease juridisch eigendom

Financial lease, een veel gekozen vorm van financiering bij De Autofinancier, biedt klanten de mogelijkheid om een auto te financieren en in termijnen te betalen, terwijl ze gedurende de leaseperiode het recht hebben om het voertuig te gebruiken. Deze leasevorm is bijzonder aantrekkelijk voor diegenen die uiteindelijk eigenaar van de auto willen worden. Bij financial lease ligt het juridisch eigendom van de auto bij De Autofinancier tot alle betalingen zijn voldaan. Zodra de klant de laatste termijn betaalt, wordt het juridisch eigendom overgedragen, wat betekent dat de klant gedurende de leaseperiode wel van de auto gebruikmaakt en betaalt, maar het officiële eigendomsrecht pas verkrijgt na de voltooiing van de betalingen.


Wat is het verschil tussen juridisch en economisch eigendom?

Bij De Autofinancier zijn de termen 'juridisch eigendom' en 'economisch eigendom' van groot belang. Juridisch eigendom verwijst naar de wettelijke titel van een bezit - in dit geval een auto - waarbij de juridische titel bij een persoon of instantie ligt, wat hen de officiële eigenaar maakt. Economisch eigendom daarentegen gaat over wie de economische voordelen en risico's van het bezit draagt. Dit onderscheid is belangrijk in leaseovereenkomsten. Bij financial lease geniet de klant van de praktische voordelen van de auto, zoals het gebruik en de waardeverandering, terwijl het juridische eigendom pas overgaat naar de klant na het voltooien van alle betalingen aan de financier. De voordelen van een financial lease bij De Autofinancier omvatten:
  • Liquiditeitsbehoud: Kosten verspreiding over tijd voor beter kapitaalbeheer.
  • Vaste maandelijkse kosten: Duidelijkheid en eenvoud in financiële planning.
  • Economisch eigendom: Geniet van de auto terwijl je nog aan het betalen bent.
  • Fiscale voordelen: Aantrekkelijke belastingaftrek en afschrijvingsmogelijkheden.
  • Einde van de overeenkomst: Optie om de auto te kopen en juridisch eigenaar te worden.

Wil je meer weten over hoe financial lease bij De Autofinancier kan werken voor jou of jouw bedrijf? Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met een financial lease die perfect bij jouw behoeften past. Wacht niet langer, jouw ideale leaseauto wacht op je!
Gratis voorstel
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment
Even geduld a.u.b.