Geleidelijke afschaffing van belastingvoordelen voor elektrische auto's

Het demissionaire kabinet heeft voorgesteld om de afbouw van de korting op motorrijtuigenbelasting voor volledig elektrische auto's te vertragen, volgens bronnen na rapportage van RTL Nieuws. In plaats van het oorspronkelijke plan om volgend jaar al 25 procent wegenbelasting te laten betalen door eigenaren van elektrische auto's, zal dit voordeel over een langere periode worden verminderd.
166,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
Volgens de bijgestelde plannen zullen eigenaren van volledig elektrische auto's in 2026 beginnen met het betalen van 60 procent wegenbelasting, wat zal toenemen tot 65 procent in 2029, waarna het voordeel in 2031 volledig verdwijnt. Om deze wijzigingen te financieren, zal vanaf volgend jaar de korting op wegenbelasting voor hybride auto's, die zowel op brandstof als elektrisch kunnen rijden, worden stopgezet. Momenteel betalen eigenaren van deze hybride voertuigen slechts de helft van de wegenbelasting.

De verkoop van elektrische auto's is altijd aangemoedigd als onderdeel van inspanningen om CO2-uitstoot te verminderen. Echter, het niet betalen van wegenbelasting door deze auto's heeft geleid tot een daling in overheidsinkomsten. Als gevolg hiervan heeft het kabinet besloten om dit voordeel af te bouwen. Bovendien wordt aangevoerd dat elektrische auto's over het algemeen zwaarder zijn, wat resulteert in een hogere wegenbelasting.

Bron: ANPFoto: ANP
Gratis voorstel
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment
Even geduld a.u.b.