Elektrische auto's ervaren prijsdaling door overschot aan gebruikte modellen

Automotive Online meldt dat de prijzen van gebruikte elektrische auto's aanzienlijk dalen als gevolg van buitengewone pieken in de verkoop van nieuwe modellen. Indicata, het databedrijf van Autorola, heeft onderzoek gedaan naar restwaarden en ontdekt dat er een sterke correlatie is tussen een toename van de voorraad en prijsdaling.
elektrisch auto aan lader
166,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
Het onderzoek vergelijkt de huidige situatie met het verleden, waarbij de Mitsubishi Outlander PHEV vijf jaar na een verkooppiek op de Nederlandse markt werd geabsorbeerd. Voor de Tesla Model S is er ook een vergelijkbare trend, met een daling van 10.750 euro (-19%) in de prijs van gebruikte modellen als gevolg van een overschot aan leaseauto's, aangedreven door belastingvoordelen.

Indicata voorspelt een vergelijkbare ontwikkeling voor de Tesla Model 3, waarbij de prijzen naar verwachting aanzienlijk zullen dalen in de loop van 2024 en begin 2025. Deze prijsdaling wordt niet alleen toegeschreven aan de restwaarde van de Model 3, maar wordt ook verwacht de gehele markt voor elektrische auto's te beïnvloeden. Indicata wijst ook op een mogelijke toename van de export van de Tesla Model 3 naar andere Europese markten, op voorwaarde dat er een volwassen vraag naar elektrische voertuigen op die markten is.

Bron: Fleet & Mobility
Gratis voorstel
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment
Even geduld a.u.b.