Economisch eigendom

In dit artikel bespreken we de betekenis van 'economisch eigendom' bij De Autofinancier, waar klanten met een financial lease direct de economische voordelen van hun auto genieten.
vrouw in economisch eigendom een auto

166,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
Bij De Autofinancier, een specialist in financial lease, is het concept van 'economisch eigendom' van groot belang. Klanten worden bij het aangaan van een financial leaseovereenkomst direct economisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat zij onmiddellijk profiteren van de economische voordelen, zoals het gebruik van het voertuig en potentiële waardeveranderingen. Hoewel klanten vanaf het begin economisch eigenaar zijn, ligt het juridisch eigendom bij De Autofinancier tot de lease volledig is afbetaald.

Deze structuur biedt een aantrekkelijke mix van flexibiliteit en zekerheid, ideaal voor zowel startende ondernemers als particulieren die op zoek zijn naar toegankelijke financieringsopties voor hun voertuig. Het stelt hen in staat om direct van een auto te genieten zonder een volledige aanvangsinvestering te hoeven doen. Dit maakt financial lease een uitstekende optie voor degenen die hun kapitaal anders willen investeren. Lees verder voor meer inzichten over het economisch eigendom binnen financial lease.

Wat is economisch eigendom?

Economisch eigendom verwijst naar een regeling waarbij de klant geniet van de voordelen van een auto, zoals het gebruik en de waardeverandering, terwijl De Autofinancier het juridische eigendom behoudt. Dit is vooral relevant bij financial lease, waarbij klanten de auto kunnen gebruiken zonder de volledige juridische lasten.

Wat is economisch eigenaar auto?

Economisch eigendom" verwijst naar de rechten en voordelen van bezit, zoals gebruik en waardeverandering, zonder juridisch eigenaar te zijn. "Economisch eigenaar" daarentegen is de persoon of entiteit die deze rechten en voordelen uitoefent en beheert, typisch in een financial lease situatie. Economisch eigendom gaat over wat je mag doen met een bezit, terwijl economisch eigenaar zijn betekent dat je die rechten en verantwoordelijkheden daadwerkelijk uitoefent.

Operational lease eigendom

Hoewel De Autofinancier gespecialiseerd is in financial lease, is het belangrijk om dit te onderscheiden van operational lease. Bij operational lease behoudt de leasemaatschappij het juridische eigendom van de auto, zonder optie voor de klant om het voertuig te kopen. Financial lease daarentegen stelt klanten in staat om uiteindelijk economisch en juridisch eigenaar te worden van de auto.

6 Voordelen van financial lease bij De Autofinancier:

  1. Liquiditeitsbehoud: Klanten behouden liquiditeit door de kosten over maandelijkse termijnen te spreiden.
  2. Vaste maandelijkse kosten: Zorgt voor financiële voorspelbaarheid en gemak in budgetbeheer.
  3. Economisch eigendom: Klanten genieten van de voordelen van het bezit van een auto zonder de volledige initiële kosten.
  4. Fiscale voordelen: Inclusief afschrijvingen en renteaftrek.
  5. Flexibiliteit: De mogelijkheid om het leasecontract aan te passen aan veranderende behoeften.
  6. Einde van de overeenkomst: De klant wordt de juridische eigenaar van de auto, wat meer vrijheid biedt dan bij operational lease.

Een financial lease biedt via De Autofinancier vele voordelen, waaronder economisch eigendom en financiële flexibiliteit, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel particuliere als zakelijke klanten die op zoek zijn naar een praktische manier om in een auto te investeren. Vraag een vrijblijvend gesprek aan of bereken direct je lening en vraag een gratis voorstel aan.


VEELGESTELDE VRAGEN OVER ECONOMISCH EIGENDOM

Kan ik een auto met economisch eigendom verkopen?
Nee, als economisch eigenaar kun je de auto niet verkopen, omdat het juridisch eigendom bij iemand anders ligt. Je moet eerst het juridisch eigendom verkrijgen, meestal door de auto af te kopen bij de juridische eigenaar.

Hoe wordt economisch eigendom overgedragen?
Economisch eigendom kan worden overgedragen door het aanpassen van de lease- of financieringsovereenkomst, waarbij de rechten en verantwoordelijkheden naar een nieuwe partij worden overgedragen. Juridisch eigendom blijft ongewijzigd.

Hoe werkt afschrijving bij economisch eigendom?
Bij economisch eigendom kan de gebruiker de auto afschrijven op basis van het gebruik, wat voordelig kan zijn voor de boekhouding. De afschrijving hangt af van de levensduur en gebruik van de auto.
Gratis voorstel
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment
Even geduld a.u.b.