Word economisch eigenaar met financial lease

Als het gaat om financial lease, hebben we allemaal gehoord van de term "economisch eigenaar". Maar wat betekent het precies en waarom is het belangrijk?
Economisch eigenaar

166,-per maand Gratis voorstel
Als het gaat om financial lease, hebben we allemaal gehoord van de term "economisch eigenaar". Maar wat betekent het precies en waarom is het belangrijk? In deze blog zullen we in detail de voordelen van een economisch eigenaar in financial lease uitleggen.

Wat betekent economisch eigenaar?

Voordat we verder gaan, laten we eerst de term "economisch eigenaar" definiëren. Wanneer je een auto least via financial lease, word je als leaser onmiddellijk de economisch eigenaar van de auto. Feitelijk gezien ben je dus eigenaar van de auto, alleen het juridisch eigendom blijft bij de leasemaatschappij totdat jij je laatste betaling hebt gedaan. In tegenstelling tot bij operationele lease, blijft de auto bij financial lease aan het einde van het contract van jou.


Financial Lease auto

Als economisch eigenaar van een auto door financial lease, kun je genieten van veel voordelen. Je kunt de auto naar eigen smaak aanpassen en eventuele schade of problemen worden op jouw kosten gerepareerd. Dit betekent dat je de volledige controle hebt over het voertuig, wat je niet krijgt bij andere vormen van lease.

Bovendien, hoewel de leasemaatschappij de juridische eigenaar blijft tijdens de leaseperiode, betekent jouw status als economisch eigenaar dat je de auto kunt verkopen als je dat wilt, mits je het resterende bedrag van de lease aan de leasemaatschappij betaalt.

Economisch eigenaar auto

De status van economisch eigenaar betekent ook dat je in aanmerking komt voor fiscale voordelen. Zo kun je als ondernemer de BTW op de aanschafprijs en de onderhoudskosten terugvorderen. Ook kun je profiteren van de investeringsaftrek, die je kunt gebruiken om de kosten van het leasen van je auto te verlagen.

Als economisch eigenaar van een auto, kun je je voertuig op je balans zetten en de waardevermindering en rente als bedrijfskosten opvoeren. Dit kan helpen om je belastingaanslag te verlagen, wat een groot voordeel is voor veel bedrijven.

De voordelen op een rijtje:
  • Volledige controle over het voertuig.
  • Mogelijkheid om de auto te verkopen.
  • Fiscale voordelen zoals BTW-teruggave en investeringsaftrek.
  • Vermindering van je belastingaanslag door afschrijving en rente als bedrijfskosten op te voeren.
  • Aan het einde van het leasecontract blijft de auto van jou.

Het zijn van een economisch eigenaar in financial lease geeft je de voordelen van eigendom zonder de initiële financiële last van het volledig aankopen van een auto. Of je nu een bedrijfswagen of een persoonsauto nodig hebt, het overwegen van financial lease kan je op de lange termijn veel voordelen bieden.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner voor financial lease, dan is De Autofinancier er om je te helpen. Met onze expertise en ervaring kunnen we je begeleiden bij het worden van een economisch eigenaar en profiteren van de voordelen van financial lease.

Neem vandaag nog contact op met De Autofinancier en zet de eerste stap naar het bezitten van je eigen voertuig op een flexibele en voordelige manier.
Gratis voorstel
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment

Even geduld a.u.b.