Een auto privé leasen of kopen: wat kies jij?

Een auto privé leasen of kopen: want auto's hebben helaas niet het eeuwige leven en zijn na jarenlang gebruik aan vervanging toe.
auto prive leasen

166,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
Een auto privé leasen of kopen: want auto's hebben helaas niet het eeuwige leven en zijn na jarenlang gebruik aan vervanging toe. De keuze die je dan als automobilist hebt is of je gaat voor het voertuig privé leasen of kopen? Beide mogelijkheden, privé leasen of kopen, hebben hun eigen voordelen en nadelen. Maar prettig is dat je, mocht je niet over voldoende kapitaal beschikken om jouw auto te financieren, je een consumptief krediet aan kunt gaan en binnen no time rond te rijden in jouw favoriete auto! Hoe dat werkt en wat er zo aantrekkelijk is aan een consumptief krediet afsluiten voor jouw auto, lees je in dit artikel!

Voordelen en nadelen van een auto privé leasen of kopen

Kiezen tussen privé leasen of kopen betekent dat je de pluspunten en minpunten van beide opties goed tegen elkaar moet afwegen. Leasen heeft als aantrekkelijk kenmerk dat je geen groot geldbedrag nodig hebt om tot aanschaf over te gaan. Het maandbedrag wordt met name bepaald door de hoogte van je lening en de door jou gewenste doorlooptijd.

Een auto kopen uit eigen middelen is natuurlijk fijn als je beschikt over de aankoopsom.De auto is meteen van jou, wat betekent dat je hem op ieder moment mag doorverkopen. Nadelig is wel dat je  spaargeld of een deel daarvan wordt gebruikt voor de aanschaf van de auto. Dat geld ben je dus kwijt. Bij verkoop van deze auto ontvang je in de regel minder terug voor je auto dan je hebt betaald. Dat noemen we afschrijven. Hou daar rekening mee en laat je goed adviseren over de afschrijvingskosten.

Echter of het nu de aanschaf van een nieuwe auto of een occasion betreft: veel autorijders hebben niet direct het geld op de bank staan om de auto te kopen. Eenderde (35 PROCENT OM PRECIES TE ZIJN) van de auto’s in Nederland wordt gefinancierd. Gelukkig is hiervoor een oplossing voor particulieren: geld lenen via een consumptief krediet.

Regel nu de financiële zaken voor een auto privé leasen of kopen

Heb je geld nodig om jouw droomauto aan te schaffen? Bij De Autofinancier ben je op de juiste plek om tegen de voor jou meest geschikte voorwaarden het geld te lenen bij een van de aangesloten kredietverstrekkers. Bereken alvast online wat er in jouw situatie mogelijk is. Vergeet niet om gebruik te maken van een van de adviseurs voor een gratis advies.
Gratis voorstel
Rekenvoorbeeld:
Totale kredietbedrag Termijnbedrag JKP Duur kredietovereenkomst Totale door consument te betalen bedrag
€10.000,- €210,- 9,99% 60 maanden €12.619,-
€20.000,- €399,- 7,50% 60 maanden €23.940,-

Genoemde voorbeelden zijn op basis van een Persoonlijke Lening, de rente staat hierbij vast. Het bijbehorend jaarlijks kosten percentage (JKP) is afhankelijk van uw persoonlijke (financiële) situatie en hoogte van het leenbedrag. In het JKP komen alle kosten van het krediet tot uitdrukking. AFM: 12.004.269. Toetsing en registratie BKR te Tiel. Andere maandbedragen en kredietbedragen zijn in overleg mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 088 050 18 50.

© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment
Even geduld a.u.b.