,-per maand Gratis voorstel
Beoordeeld met een 9.2
Meer dan 60.000 klanten gingen je voor
Meer dan 23 jaar ervaring
Hoe onze klanten ons kennen
10/10 20 maart 2023

Zeer goed

Fatih
8/10 20 maart 2023

Goede service

Bryan
10/10 11 maart 2023

Goede en vriendelijke benadering naar. Klanten.

RBJ Traffic & Service
10/10 17 maart 2023

Vriendelijk en topbedrijf

Memig
10/10 16 maart 2023

Snel accuraat en duidelijk

Eric van Eijk
10/10 15 maart 2023

Medewerkers zijn erg behulpzaam en geduldig. Dit heb ik als erg prettig ervaren.

C.boomsluiter
8/10 15 maart 2023

Prima ervaring

Cathy dijker
10/10 15 maart 2023

Correcte mensen, na meerdere gesprekken te hebben gehad blijf ik zeer tevreden met de hulp die ik heb gehad.

Fairweather afbouw en bestratingen
10/10 15 maart 2023

Liep lekker alles snel geregeld

Ritzenbouw
10/10 14 maart 2023

Klantvriendelijk en accuraat.

Ton Schrier van der
Bekijk alle 1968 reviews

Waterstof auto leasen

Denk je aan elektrisch rijden? Dan is dat in de regel een auto met een elektromotor en een accupakket. Er is ook een andere variant van elektrisch rijden: de waterstofauto. Milieuvriendelijker kan bijna niet. De uitstoot van deze auto is namelijk waterdamp. Er komt geen grammetje CO2 bij kijken. Waterstof auto's zijn nu nog schaars, maar daar komt de komende jaren verandering in. De technologie gaat namelijk snel vooruit en er komen steeds meer plaatsen waar je waterstof kunt tanken. Een waterstof auto leasen kan nu al. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het leasen van een waterstof auto.
Jouw droomauto nog niet gevonden? Zoek hier tussen 50.000 financial lease occasions. Bekijk alle occasions

Wat is een waterstofauto en hoe werkt het?

Een waterstofauto is vergelijkbaar met een volledig elektrische auto. Waar een elektrische auto de elektriciteit extern oplaadt, maakt een waterstofauto de benodigde elektriciteit zelf aan. Met behulp van speciale brandstofcellen wordt waterstof en zuurstof omgezet in elektriciteit en water. De elektriciteit wordt gebruikt om de elektromotor aan te drijven. Waterstof en de brandstofcellen zijn bij wijze van spreken een alternatief voor de accu.Momenteel zijn er twee waterstofauto's op de markt: Hyundai Nexo en Toyota Mirai. Sommige autofabrikanten hebben al aangegeven dat er medio 2022 en 2023 nieuwe
waterstofauto's op de markt komen, zoals de BMW X5 Hydrogen.

Waterstof wordt opgeslagen in waterstoftanks. Voor de productie van waterstof is veel energie nodig. Waterstof, ook wel bekend als H2 is het lichtste chemische element op aarde. Toch komt deze stof nauwelijks voor in pure vorm. Waterstof wordt gewonnen met behulp van elektrolyse. Tijdens dit proces wordt water omgezet in zuurstof en waterstof door gebruik te maken van elektriciteit. Deze elektriciteit kan lokaal op een duurzame manier worden geproduceerd.

Een waterstofauto tanken

In Nederland rijden medio 2022 ruim 200 waterstofauto's en dit aantal stijgt in rap tempo. Een waterstof auto dien je, net als een brandstofauto, vol te tanken bij een tankstation. Dit duurt maar enkele minuten. Gelukkig zijn er al een enkele waterstoftankstations door heel Nederland en er liggen plannen om dit uit te breiden. Hierdoor hoef je minder om te rijden voor een waterstoftankstation. Ook in de rest van Europa stijgt het aantal tankstations. Zo heeft Duitsland 87 tankstations waar je waterstof kan tanken. Daar wil men in 2023 maar liefst uitbreiden naar 400 stations. Op deze manier wordt het rijden in een waterstof auto een stuk toegankelijker.

De kosten voor het tanken van waterstof worden per kilo afgerekend. De prijs ligt momenteel (2022) gemiddeld op €10 ex BTW per kilo. Op 1 kilo waterstof rijd je ongeveer 100 kilometer. De actieradius van waterstofauto's ligt op zo'n 600 kilometer.

Voordelen van een waterstof auto

Veel elektrische auto berijders ervaren de lange oplaadtijd van de accu als een groot nadeel. Hier heb je geen last van bij een waterstofauto. In feite duurt het voltanken van een waterstofauto net zo lang als het tanken van benzine of diesel.

De kosten per gereden kilometer zijn ook gunstig in vergelijking tot die van een verbrandingsmotor.

Waterstof auto leasen: de financiële voordelen

Een waterstofauto leasen is inmiddels mogelijk bij De Autofinancier. De prijs voor een waterstof auto leasen is iets duurder per maand dan bij een vergelijkbare elektrische auto. De aanschafprijs van een waterstofauto is ook iets hoger. Het is wachten op de eerste occasions met een waterstoftechniek. Besluit je tot het leasen van een waterstof auto dan zijn er verschillende voordelen waar jij direct van kan profiteren.
  • Tot 2025 vrijgesteld van BPM.
  • Je betaalt geen wegenbelasting.
  • De fiscale bijtelling van een waterstofauto is slechts 12% over de gehele aanschafwaarde.

Financial lease: auto op waterstof leasen

Een waterstof auto leasen kan op basis van een Financial Lease. Kies je voor een Financial Lease? Dan profiteer je van verschillende voordelen. Zo ben je direct eigenaar van de auto en investeer je zonder liquiditeitsverlies. Daarnaast heb je geen last van een kilometerbeperking en profiteer je van verschillende fiscale voordelen. Je kan zelf je leasetermijn bepalen tussen de 12 en 72 maanden.


Volkswagen en Toyota gaan per 2025 waterstofauto's opnemen in hun massaproductie.

BMW en Toyota plannen in 2025 gezamenlijk waterstofauto's in massaproductie te brengen volgens woordvoerder Pieter Nota van BMW. "We zien dat waterstof-brandstofceltechnologie vooral relevant is voor grotere suv's". 
Heb je vragen?
Bel mij via: 088 050 18 50

Contact opnemen met ons

Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?
Neem dan contact met ons op. Contact opnemen
Rekenvoorbeeld:
Totale kredietbedrag Termijnbedrag JKP Duur kredietovereenkomst Totale door consument te betalen bedrag
€5.000,- €105,- 9,9% 60 €6.309,-
€15.000,- €295,- 7,0% 60 €17.730,-
© 2023 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door Websentiment
Even geduld a.u.b.
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?