Financial Lease betekenis

Er zijn verschillende manieren om een auto aan te schaffen in Nederland. Of het nu om een nieuwe of tweedehands auto gaat, er zijn een aantal manieren om tot een aanschaf te komen. Maar wat is de Financial Lease betekenis? In dit artikel gaan we daar dieper op in.
Financial lease betekenis

166,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
Er zijn verschillende manieren om een auto aan te schaffen in Nederland. Of het nu om een nieuwe of tweedehands auto gaat, er zijn een aantal manieren om tot een aanschaf te komen. Naast het kopen met eigen middelen is het ook mogelijk om een auto te leasen. Als het gaat om leasen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo heb je bijvoorbeeld financial lease, operational lease en ook private lease. Maar wat is de Financial Lease betekenis? In dit artikel gaan we daar dieper op in, zodat je daar een beter beeld van krijgt.

Financial Lease betekenis: wat is het

Bij Financial Lease wordt er op de volgende wijze gehandeld: Normaliter betaal je direct een auto af bij aankoop, maar dit is niet het geval bij een Financial Lease. Een leasemaatschappij leent jou van te voren een aankoopbedrag van de auto. Dit is het 'lease' aspect. Vervolgens betaal je aan de maatschappij een maandelijks bedrag met als doel die aankoop terug te betalen. Tijdens deze zogenoemde leaseperiode ben je economisch al wel eigenaar van de auto. Dat wil zeggen dat je bepaalde kosten kunt aftrekken bij de belasting en dat kan zeer voordelig zijn. Zeker wanneer je een eigen bedrijf hebt, is dat natuurlijk superhandig om uit te voeren. Bespreek dit van te voren altijd met jouw boekhouder of accountant.

Nadat de leasetermijn verlopen is, ben je niet alleen economische eigenaar van de auto, maar ook nog eens de juridische eigenaar. Met andere woorden: de auto is dan officieel van jou. De termijn van een leasecontract kan verschillen qua lengte. Dit heeft te maken met het bedrag, maar ook andere aspecten kunnen een rol spelen.

Hopelijk is de financial lease betekenis nu uitgelegd, maar wat zijn de voordelen en nadelen van Financial lease? In de rest van dit artikel zullen we dat bespreken.

financial lease betekenis

Voordelen van Financial Lease

Hierboven hebben wij de financial lease betekenis beschreven, maar wat zijn nu de voordelen? Een belangrijk voordeel is de zogenaamde renteaftrek. Een punt van leasen is namelijk dat je naast het aankoopbedrag ook een rente moet betalen. Dat is natuurlijk evident, want het gaat immers om een lening. Het punt is dat je deze rente dan mag aftrekken van je kosten. Daarmee druk je de winst van je onderneming en dat is natuurlijk een mooi voordeel omdat je zodoende minder belasting betaalt over de winst. Financial Lease heeft dus wel degelijke een aantal voordelen voor ondernemers.

Afschrijven

Een ander voordeel van financial lease is dat je ook jaarlijks een bedrag kunt opvoeren voor de afschrijving van de auto. Let op: hier zitten wel limieten aan die door de belastingdienst zijn opgesteld, dus het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Heb je geen kennis van zaken? In dat geval raden we je aan om een belastingadviseur in te schakelen. Dan weet je zeker dat je geen onnodige risico's loopt als het gaat om afschrijven.

Nadelen

Zijn er dan ook nog nadelen aan financial lease, vraag je je misschien af? In principe is er één belangrijk nadeel: een auto kan in waarde verminderen in de loop van de jaren terwijl je er nog wel een restschuld over hebt.

Weet jij nu zeker dat jij ook graag een Financial Lease wilt afsluiten voor jouw gewenste voertuig? Twijfel niet om contact op te nemen met De Autofinancier. Wij adviseren je graag met alles wat te maken heeft met het financieren en verzekeren van een auto. Vul direct ons aanvraagformulier in of bel naar 088 050 18 50.
Gratis voorstel
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment
Even geduld a.u.b.