Veelgestelde vragen

We proberen in al onze communicatie zo helder mogelijk uit te leggen hoe we werken en wat de producten en diensten inhouden. Het kan natuurlijk zijn dat je vraag nog niet beantwoord is. We hebben de meest gestelde vragen over particulier financieren, zakelijk financieren en verzekeren voor je op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan telefonisch contact met ons op of mail ons. We helpen je graag!
Nog vragen?

Financieren

Hoe kan ik een financieringsaanvraag doen?

Door je gegevens achter te laten via deze link of te bellen naar 088 050 1850.

Kan ik boetevrij vervroegd aflossen?

Ja zeker, dat is in bijna alle gevallen mogelijk. Vraag ons naar de voorwaarden.

Kan ik geld lenen met een lopende negatieve BKR codering?

Nee, helaas zijn er geen mogelijkheden om geld te lenen met een lopende negatieve BKR codering. De kredietverstrekkers vinden dit risico te groot.

Een negatieve BKR codering uit het verleden met een herstelcode wil de bank wel in behandeling nemen.

Hoe lang blijft een negatieve BKR codering zichtbaar?

Vijf jaar nadat je de lening hebt ingelost verdwijnt de negatieve codering van BKR.

Hoelang duurt het voordat de financiering geregeld is?

Dit hangt van verschillende factoren af. Als wij de benodigde documenten op korte termijn ontvangen dan kunnen we in de meeste gevallen snel schakelen met de bank. Meestal duurt het tussen de 2 en 5 dagen voordat de financiering wordt uitbetaald.

Welke documenten hebben jullie nodig om een financiering te regelen?

In ieder geval een kopie van je paspoort en/of identiteitskaart, een geldig rijbewijs, bankafschrift(en) en een recente loonstrook of uitkering specificatie. Als je een partner hebt dan hebben we deze informatie ook van je partner nodig. Soms vraagt de bank extra documenten op zoals bijvoorbeeld een arbeidscontract of extra loonstroken.

Kan ik geld lenen met een uitkering?

Ja, in sommige gevallen kan je geld lenen met een uitkering. Een vast inkomen vanuit je uitkering vergroot de kans dat je geld kan lenen. Daarnaast dient de uitkering uitgekeerd te worden tijdens de hele looptijd van de lening.

Helaas zijn er met een WW uitkering geen mogelijkheden vanwege de maximale duur van 24 maanden. Daarnaast is een bijstandsuitkering (WWB) niet haalbaar omdat hier geen ruimte is om een lening af te sluiten.

Heb ik een vast contract nodig om te financieren?

Nee, je kunt ook met een tijdelijk contract, uitzendcontract (fase B en C) en uitkering een lening afsluiten. Vraag naar de voorwaarden.

Hoe oud moet ik zijn om te financieren?

De minimale leeftijd om een financiering af te sluiten is 18 jaar.

Wat is een persoonlijke lening?

De meest gebruikte leningsvorm voor een auto is een persoonlijke lening. Je weet met deze leningsvorm precies waar je aan toe bent. Je betaalt namelijk iedere maand een vast bedrag voor de rente en de aflossing. Meer informatie

Wat is private lease?

Dit is een huurconstructie. Als particulier rijd je een nieuwe auto, met een vooraf aantal afgesproken kilometers, tegen een vast maandbedrag. Alle overige kosten die je hebt zoals de verzekering, wegenbelasting en onderhoud zijn bij de prijs inbegrepen. Je betaalt alleen de benzine. Nadat je contract afloopt lever je de auto weer in.

Kan ik de auto verkopen als de lening nog loopt?

Dat ligt eraan. Staat de auto als onderpand op het contract? Dan moet je eerst de lening ingelost hebben. Is de lening zonder onderpand? Dan kan je de auto gewoon verkopen. Als je vragen hebt dan kun je ons bellen.

Verzekeren

Kan ik mijn auto ook verzekeren bij jullie?

Ja zeker, je kunt het beste even bellen naar onze verzekeringsafdeling: 088 050 1800 keuze 2. Zij kunnen je dan helpen met een passend advies.

Hoe kan ik een verzekering afsluiten?

Door te bellen naar 088 050 1800 of gebruik te maken van het volgende formulier: verzekering afsluiten

Welke dekkingen zijn er?

Je kunt kiezen uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + beperkt casco & WA + volledig casco (Allrisk). Met WA ben je verzekerd voor schade aan anderen. Met WA + beperkt casco ben je naast de wettelijke aansprakelijkheid voor een deel verzekerd tegen schade aan je eigen auto. Denk hierbij aan diefstal, ruit-, brand- en stormschade. Met WA + volledig casco ben je naast de wettelijke aansprakelijkheid verzekerd voor schade aan je eigen auto, dus ruit-, brand-, stormschade, diefstal maar ook voor schade door een aanrijding.

Welke dekking past bij mij?

Onze adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Om je alvast een beeld te geven:

De meeste autobezitters met een auto van:

  • 0 tot 7 jaar oud kiezen meestal WA + Casco Allrisk
  • 7 tot 10 jaar oud kiezen meestal WA + Casco Beperkt
  • 10 jaar of ouder kiezen meestal alleen voor WA

Welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

De meest gekozen aanvullende verzekeringen zijn:
- Pechhulpverzekering
- Schade inzittendenverzekering
- Nieuwwaarde of aanschafwaarderegeling

Informeer bij de adviseurs naar de voorwaarden.

Hoeveel schadevrije jaren heb ik?

Dit staat aangegeven op de polis van je huidige autoverzekering. Als het je eerste verzekering is dan zijn het 0 schadevrije jaren.

Hoe toon ik mijn schadevrije jaren aan?

In Nederland worden schadevrije jaren geregistreerd in het Roy-Data systeem. Nadat een autoverzekering is beëindigd worden je schadevrije jaren in dit systeem vrijgegeven zodat de nieuwe verzekeraar deze in gebruik kan nemen.

Indien je een lease auto van de zaak hebt gereden kunnen wij er ook voor zorgen dat je deze schadevrije jaren mag gebruiken als wij een lease verklaring krijgen.

Indien je een auto verzekering in het buitenland hebt gehad kunnen wij er ook voor zorgen dat je deze kan gebruiken als wij een buitenlandse verklaring van je schadevrije jaren ontvangen.

Kan de verzekering meteen ingaan?

Ja zeker, als je belt naar 088 050 1800 kunnen we direct een premieberekening maken en je verzekering in laten gaan.

Welk voordeel heb ik als ik mijn financiering en verzekering bij jullie regel?

In veel gevallen is de auto onderpand van de bank, waardoor bij een totaalverlies van de auto je geen auto meer hebt maar nog wel een restschuld. Door een passende autoverzekering voorkom je deze nare situatie.

Hoe meld ik een schade?

Je kunt het beste direct bellen naar onze schadeadviseurs. Zij helpen je graag persoonlijk zodat je zo snel mogelijk je schade betaald krijgt.

Hoe zeg ik mijn verzekering bij jullie op?

Stuur dan een verzoek tot opzegging met je naam, postcode en kenteken toe naar
info@blokweg.nl of per app naar 06 2761 7051.

Indien je de auto verkocht heb:
Stuur dan de vrijwaring toe naar info@blokweg.nl of per app naar 06 2761 7051.

Financial Lease

Wat is financial lease?

Financial Lease is bedoeld voor ondernemers die een auto willen kopen met behulp van een financiering. Je koopt de auto en betaalt deze terug in termijnen. Je bent wel direct economisch eigenaar. Het is de meest populaire manier van financieren bij ondernemers.

Wat is het verschil tussen financial lease en operational lease?

Bij financial lease ben je direct economisch eigenaar van de auto en bij operational lease huur je de auto van de leasemaatschappij. Bij operational lease is de leasemaatschappij verantwoordelijk voor de verzekering, onderhoud en wegenbelasting en bij financial lease regel je dit zelf.

Wil je eigenaar worden van de auto kies dan voor financial lease, als je liever volledig wordt ontzorgd dan is operational lease een goede optie.

Wanneer kom ik in aanmerking voor Financial Lease?

Als je ingeschreven bent bij Kamer van Koophandel dan kom je in aanmerking voor Financial Lease. Na een aanvraag beoordeelt de bank de exacte mogelijkheden.

Kan ik als startend ondernemer financieren?

Ja zeker, je hoeft geen jaarcijfers te overhandigen om een financial lease te kunnen afsluiten. Vaak is wel een aanbetaling vereist. Vraag naar de voorwaarden.

Wat is het verschil tussen een marge en btw auto?

Over een BTW auto is de BTW nog niet betaald. Dit betaal je als ondernemer in eerste instantie zelf maar kan je terugvorderen bij de belastingdienst.

Bij een marge auto is de BTW wel al betaald door een particulier en daarom is een marge auto vrij van BTW. Je hoeft dus als ondernemer niets voor te schieten, maar het BTW voordeel valt wel weg en belasting is niet meer terug te vorderen.

Kan ik de BTW meefinancieren?

Dit is alleen mogelijk als je niet btw-plichtig bent. In alle andere gevallen zijn daar geen mogelijkheden voor.

Welke informatie hebben jullie van mij nodig?

Een kamer van koophandel nummer en de autogegevens zijn in eerste instantie voldoende. Na je akkoord hebben we een kopie van je rijbewijs en bankpas nodig.

Ben ik eigenaar van de auto?

Na het sluiten van het contract ben je direct economisch eigenaar van de auto. Totdat de auto is afbetaald blijft de financieringsmaatschappij juridisch eigenaar. De auto staat namelijk als onderpand op het contract.

Is versneld inlossen mogelijk?

Ja, versneld inlossen behoort tot de mogelijkheden. Bel 088 050 1850 voor meer informatie.

Wat is een slottermijn?

Een slottermijn is een restantbedrag waar je niet over aflost. Hierdoor valt het maandbedrag lager uit.

Heb je vragen?
Bel mij via: 088 050 18 50
De Autofinancier voor ondernemers en particulieren

Contact opnemen met ons

Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?
Neem dan contact met ons op. Contact opnemen
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment

Even geduld a.u.b.