Auto op afbetaling: werking, voordelen & tips!

Een auto op afbetaling: het kopen van een auto op afbetaling biedt de mogelijkheid om in een occasion of relatief nieuwe auto te rijden.

,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
Een auto op afbetaling: het kopen van een auto op afbetaling biedt de mogelijkheid om in een occasion of relatief nieuwe auto te rijden. Ook al heb je niet direct het geld op je spaarrekening, door de afbetalingsregeling kun je toch rondrijden in een nieuwe auto! Maar welke voordelen heeft een auto op afbetaling aanschaffen nog meer? En hoe werkt dat precies, een auto op afbetaling kopen? In dit artikel gaan we in op deze vragen en geven we je handige tips als je van plan bent om een auto op afbetaling te kopen!

Een auto op afbetaling kopen: hoe werkt dit?

Kies je voor het aanschaffen van een (relatief) nieuwe auto of een tweedehands voertuig op afbetaling? Dan moet je je realiseren dat je niet altijd direct de eigenaar van de auto bent. Je dient namelijk eerst de afbetaling terug te betalen aan de geldverstrekker.

De afbetaling omvat een bedrag wat je leent waarover je rente moet betalen. Vooraf bepaal je hoe lang je er over wil doen om de lening terug te betalen. Deze periode varieert in de praktijk tussen de 24 en 60 maanden. Iedere maand noemen ze een termijn. Het termijnbedrag bestaat uit een stukje aflossing en rente. Na de betaling van de laatste termijn ben je officieel de eigenaar van het voertuig. 

Kies voor een consumptief krediet

Een auto op afbetaling kopen kan door een consumptief krediet of persoonlijke lening af te sluiten. Consumptieve kredieten zijn speciaal bedoeld voor mensen (particulieren) die bijvoorbeeld een auto, luxeproduct of een keuken willen kopen. In vergelijking tot 10 jaar geleden zijn de rentepercentages op dit moment historisch laag. Dat geeft overigens geen garantie voor de toekomst. Laat je daarover goed informeren door een van de adviseurs van De Autofinancier. 

Ook een occasion op afbetaling is een mogelijkheid

Met een consumptief krediet kun je niet alleen een nieuwe auto via afbetaling aanschaffen. Ook een occasion, ofwel een gebruikte auto, kan je financieren met een consumptief krediet. Zo kan je met beperkte financiële middelen in een nieuwe auto aanschaffen. Onze adviseurs bepalen samen met jou welke mogelijkheden er zijn op basis van ondermeer je inkomen en uitgave patroon. Daarmee voorkom je dat je de maandelijkse aflossing van je krediet nauwelijks kunt betalen zonder elke euro om te moeten draaien.

Je lening wordt geregistreerd bij het BKR

Let op dat, indien je een persoonlijke lening op krediet gaat afsluiten, jouw lening geregistreerd wordt bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Wil je binnenkort nog een lening afsluiten of heb je nog een lening lopen, dan kan dit invloed hebben. Ben je bijvoorbeeld op korte termijn van plan om een nieuwe of bestaande hypotheek (af) te sluiten? Houd er dan rekening mee dat jouw BKR-registratie meegewogen wordt in de hoogte het uiteindelijke hypotheekbedrag waar je (al dan niet) aanspraak op kunt maken.

Een negatieve BKR-registratie? Dan wordt het lastig

Heb je in het verleden geld geleend, maar toen niet voldaan aan jouw periodieke betalingsverplichtingen? Dan kan het een probleem worden om geld te lenen voor je auto. Banken en kredietverstrekkers mogen in de regel geen leningen verstrekken aan mensen met een negatieve BKR. Gelukkig zijn niet alle negatieve BKR registraties direct een reden voor afwijzing dus laat je goed informeren hierover.

De Autofinancier voor een auto op afbetaling

De Autofinancier is een betrouwbare partner voor alles wat met financieren en verzekeren te maken heeft. Ben jij geïnteresseerd in een consumptief krediet? Dan kun jij een aanvraag doen via het aanvraagformulier. Door onze nauwe samenwerking met verschillende kredietverstrekkers kunnen wij een passend voorstel doen.
Gratis voorstel
Rekenvoorbeeld:
Totale kredietbedrag Termijnbedrag JKP Duur kredietovereenkomst Totale door consument te betalen bedrag
€5.000,- €105,- 9,9% 60 €6.309,-
€15.000,- €295,- 7,0% 60 €17.730,-

Genoemde voorbeelden zijn op basis van een Persoonlijke Lening, de rente staat hierbij vast. Het bijbehorend jaarlijks kosten percentage (JKP) is afhankelijk van uw persoonlijke (financiële) situatie en hoogte van het leenbedrag. In het JKP komen alle kosten van het krediet tot uitdrukking. AFM: 12.004.269. Toetsing en registratie BKR te Tiel. Andere maandbedragen en kredietbedragen zijn in overleg mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 088 050 18 50.

© 2023 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door Websentiment
Even geduld a.u.b.
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?