Auto afbetalen via een consumptief krediet

Een auto afbetalen? Tegenwoordig zijn er bij autodealers prachtige nieuwe auto's verkrijgbaar, zoals elektrische Tesla's of mooie Mercedessen, maar ook uitstekende occasions.

,-per maand Gratis voorstel
Een auto afbetalen? Tegenwoordig zijn er bij autodealers prachtige nieuwe auto's verkrijgbaar, zoals elektrische Tesla's of mooie Mercedessen, maar ook uitstekende occasions. Mogelijk ken je het gevoel wel dat je bij het passeren van een garage of na een zoektocht naar autodealers op internet denkt: 'Kon ik die auto maar kopen'. Nou, dan ben je niet de enige. Veel mensen hebben niet direct de benodigde hoeveelheid geld om hun favoriete auto volledig te kunnen betalen. Gelukkig kun je jouw droomauto alsnog aanschaffen door te kiezen om je auto af te betalen via een consumptief krediet. Wat dit type krediet inhoudt, welke meerwaarde consumptieve kredieten hebben om een auto afbetalen en uit welke soorten creditering je als particulier kunt kiezen, leggen we hieronder aan je uit!

Een auto afbetalen via een consumptief krediet: wat is dat?

Onder consumptieve kredieten worden speciale geldleningen verstaan, die gebruikt kunnen worden voor een auto afbetalen, voor woningverbouwingen of voor het afnemen van diensten of dure luxegoederen. Letterlijk is een consumptief krediet een 'krediet voor consumptie'. De leningen die je voor je consumptieve krediet krijgt kun je in principe in één keer laten uitbetalen, maar ook in zelfgekozen termijnen. Zoals bij elke lening betaal je over een consumptief krediet een bepaald rentebedrag.Meerwaarde van een persoonlijk krediet afsluiten

Een auto afbetalen of een verbouwing bekostigen via een consumptief krediet heeft op diverse vlakken echt meerwaarde. Zo kun je eindelijk dat prijzige luxeproduct of een lang gekoesterde woninguitbouw bekostigen, die zonder krediet onmogelijk zou zijn. Doordat de rentetarieven van kredietverstrekkers op het moment historisch laag zijn, kun je - dat is een tweede voordeel - naar verhouding voordeliger geld lenen dan ooit tevoren. Fijn aan consumptieve kredieten is ten slotte ook nog het gegeven dat je kunt kiezen uit meerdere vormen van kredietverstrekking. Daarover lees je straks meer. Hebben consumptieve kredieten dan geen nadelen? Jazeker. Net als bij elke lening geldt voor een consumptief krediet ook de gevleugelde uitspraak: geld lenen kost geld. Consumptieve kredieten worden verstrekt tegen een rentepercentage dat hoger ligt dan wanneer je geld leent via bijvoorbeeld een bouwhypotheek.

Uit welke varianten kredieten kun je als consument kiezen?

Wil je je auto afbetalen met een consumptief krediet, dan kan dat op uiteenlopende manieren. Er zijn verschillende vormen van consumptieve kredieten. De meest populaire kredietvorm is de persoonlijke lening. Hierbij krijg je eenmalig een totaalbedrag uitgekeerd, die je vervolgens in maandelijkse termijnen over een vooraf bekende periode aflost. Een andere vorm is het doorlopend krediet. Bij deze leenvorm kun je geleend geld opnemen wanneer jij dat nodig hebt. En ten slotte kun je ook nog kiezen voor aankoop of afbetaling! Benieuwd wat bij jouw leefstijl past? Vraag een voorstel aan via De Autofinancier. Onze adviseurs kijken samen met jou wat er mogelijk is op basis van je inkomen en uitgaven. Daarmee voorkom je financiële problemen en weet je exact waar je aan toe bent.

Auto afbetalen
Gratis voorstel
Rekenvoorbeeld:
Totale kredietbedrag Termijnbedrag JKP Duur kredietovereenkomst Totale door consument te betalen bedrag
€5.000,- €105,- 9,9% 60 €6.309,-
€15.000,- €295,- 7,0% 60 €17.730,-

Genoemde voorbeelden zijn op basis van een Persoonlijke Lening, de rente staat hierbij vast. Het bijbehorend jaarlijks kosten percentage (JKP) is afhankelijk van uw persoonlijke (financiële) situatie en hoogte van het leenbedrag. In het JKP komen alle kosten van het krediet tot uitdrukking. AFM: 12.004.269. Toetsing en registratie BKR te Tiel. Andere maandbedragen en kredietbedragen zijn in overleg mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 088 050 18 50.

© 2023 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door Websentiment
Even geduld a.u.b.
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?