Wat is financial lease

Wat is financial lease? Dat is een vraag die we regelmatig ontvangen. Financial Lease is bedoeld voor ondernemers die een auto willen kopen met behulp van een financiering. Je koopt de auto en betaalt deze terug in termijnen. Je bent wel direct economisch eigenaar. Het is de meest populaire manier van financieren bij ondernemers. We leggen je hieronder uit waarom.
 • Leestijd: 2 minuten
Bedrijfsauto via financial lease
Hoeveel wil je betalen?

166,-per maand Gratis voorstel

Waarom Financial lease?

 • Je investeert zonder liquiditeitsverlies
  Je beschikt direct over de (bedrijfs)auto, maar hoeft er niet in één keer een grote investering voor te doen. Je betaalt de auto namelijk in een aantal vaste termijnen terug aan de bank. Dat geeft jou de ruimte om te blijven investeren in je bedrijf.

 • Je profiteert van de volgende fiscale voordelen:
  • Renteaftrek
   Het volledige bedrag dat je aan rente betaalt, kun je van je winst aftrekken.
  • Investeringsaftrek
   Je betaalt minder belasting doordat je de investering van een (bedrijfs)auto van je winst af kunt halen.
  • Afschrijving
  • Je kunt de BTW terugvorderen
   Bij een BTW auto betaal je de BTW vooraf en dit kun je terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent direct eigenaar van de (bedrijfs)auto
  Je bent direct economisch eigenaar van de auto. De auto blijft onderpand van de bank totdat de laatste termijn is voldaan. Daarna ben je ook juridisch eigenaar.
 • Je bepaalt zelf je leasetermijn
  De duur van een Financial Lease overeenkomst varieert tussen de 12 en 72 maanden. Je kunt in de meeste gevallen zelf bepalen hoe lang de looptijd wordt. Samen bespreken we je wensen. Het bouwjaar wordt wel altijd als uitgangspunt genomen.
 • Er is geen kilometerbeperking
  In tegenstelling tot Operational Lease (huurconstructie) is er bij Financial Lease geen kilometerbeperking. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken of je het aantal kilometers overschrijdt.
zet de auto op de zaak

Wanneer kom ik in aanmerking voor Financial Lease?

Als je ingeschreven bent bij Kamer van Koophandel dan kom je in aanmerking voor Financial Lease. Na een aanvraag beoordeelt de bank de exacte mogelijkheden.

Hoe doe ik een aanvraag?

Wanneer je een auto naar wens hebt gevonden kun je via onze website een aanvraag doen of telefonisch contact met ons opnemen. We bespreken jouw wensen en gaan daarna voor je aan de slag om je het beste voorstel te doen. Binnen enkele dagen kan jij je auto ophalen.

Wil je meer informatie? Bel ons dan op telefoonnummer 088 050 1850.
Gratis voorstel
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment

Even geduld a.u.b.