Financieringsproces

Heb je een lening nodig om een auto aan te schaffen? Of wil jij een auto aanschaffen en je spaargeld op je spaarrekening laten staan? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Veel mensen zijn je al voorgegaan, namelijk één op de drie auto’s wordt gefinancierd. Een auto financieren kan geregeld worden via De Autofinancier.
 • Leestijd: 3 minuten
Hoeveel wil je betalen?

166,-per maand Gratis voorstel
Door onze samenwerking met meerdere banken weet jij zeker dat je het beste voorstel ontvangt. We vergelijken namelijk meerdere voorstellen met elkaar en sturen de meest gunstige naar je toe.

Een auto financieren met een persoonlijke lening

De meest gebruikte leningsvorm voor een auto is een persoonlijke lening. Je weet met deze leningsvorm precies waar je aan toe bent. Je betaalt namelijk iedere maand een vast bedrag voor de rente en de aflossing. Dit bedrag staat vast en kan niet tussentijds gewijzigd worden. We adviseren een looptijd te kiezen die past bij de levensduur van je nieuwe auto. Zo weet je zeker dat er geen restschuld overblijft.

Hoe werkt het?

Als je een persoonlijke lening afsluit dan ontvang je eenmalig het benodigde bedrag en betaal je dit terug in termijnen. Je kunt de lening altijd geheel of gedeeltelijk vervroegd aflossen. De meeste banken rekenen hier geen boete voor. De looptijd, rente en het maandtermijn wordt vastgelegd in een leenovereenkomst.

De voordelen van een auto financieren met een persoonlijke lening

 • Bij een auto financieren geldt een vaste looptijd
 • Je betaalt een vast maandbedrag bij een autofinanciering
 • De rente staat vast gedurende de looptijd tijdens een autofinanciering
 • Je ontvangt het geld in één keer op je rekening

De nadelen van een persoonlijke lening

 • Afgeloste bedragen kunnen niet meer opgenomen worden
 • Bij sommige banken kan je de lening niet boetevrij vervroegd inlossen. Je betaalt een maximale boete van 1% over het uitstaand saldo. Dus stel dat er nog €5000,- openstaat en je wilt het bedrag in één keer aflossen. Dan betaal je €50,- “boete”.

Rente

De rente die je betaalt voor de lening is afhankelijk van jouw persoonlijke risicoprofiel. Met andere woorden: de bank beoordeelt hoe riskant het is om aan jou een krediet te verstrekken en stelt op basis daarvan een rentepercentage vast. Wanneer je een partner, koopwoning en een vast dienstverband hebt dan is dat minder risicovol voor de bank dan als je alleenstaand bent met een huurwoning. Dit wordt ook wel Risk Based Pricing genoemd. Daarnaast speelt het totale kredietbedrag ook een rol bij het bepalen van de rente.
Rekenvoorbeeld:
Totale kredietbedrag Termijnbedrag JKP Duur kredietovereenkomst Totale door consument te betalen bedrag
€10.000,- €210,- 9,99% 60 maanden €12.619,-
€20.000,- €399,- 7,50% 60 maanden €23.940,-
Genoemde voorbeelden zijn op basis van een Persoonlijke Lening, de rente staat hierbij vast. Het bijbehorend jaarlijks kosten percentage (JKP) is afhankelijk van uw persoonlijke (financiële) situatie en hoogte van het leenbedrag. In het JKP komen alle kosten van het krediet tot uitdrukking. AFM: 12.004.269. Toetsing en registratie BKR te Tiel. Andere maandbedragen en kredietbedragen zijn in overleg mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 088 050 18 50.

Hoe verloopt het aanvraag proces?

 1. We inventariseren je gegevens telefonisch via 088 050 1850 of via het volgende formulier: inventarisatie online;
 2. We bespreken je wensen met betrekking tot het maandbedrag en de looptijd;
 3. We vragen meerdere voorstellen op bij de bank en bespreken de uitkomst met je;
 4. We controleren je gegevens en sturen het contract naar je toe;
 5. We sturen het ondertekende contract terug naar de bank ter eindcontrole;
 6. Bij een definitief akkoord maakt de bank het geld over naar jouw rekening of naar de rekening van het autobedrijf waar je de auto gaat kopen.
 7. Jij kunt een afspraak maken met het autobedrijf om je auto op te halen.

Wil je meer informatie of telefonisch een lening aanvragen? Neem dan even contact op met 088 050 1850. We helpen je graag.
Gratis voorstel
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment

Even geduld a.u.b.